• Zuurkoolquiche

Zuurkoolquiche

Twee gerechtjes met zuurkool op één week posten, is eigenlijk een beetje te veel van het goede, slechte, calorierijke… soit, ik weet dat wel. Maar enkele lieve lezers vroegen erom, dus toen was ik meteen om.

Stiekem had ik na de stamppot niet meteen meer zoveel zin in zuurkool, maar uiteindelijk heb ik (een stuk van) deze quiche met heel veel smaak opgesmuld. Het basisingrediënt is hetzelfde, maar toch smaakte deze quiche weer helemaal anders dan de stamppot. Lekker! Als een hotdog maar dan beter.

Zuurkoolquiche

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 pak (230 g) kruimeldeel (of bladerdeeg)
  • 1 ui
  • 350 g zuurkool uit blik
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 6 knakworsten, type Zwan
  • 4 eieren
  • 1 dl melk
  • Bakboter
  • Peper & zout
  • Optioneel: mosterd en/of ketchup

Wat moet je doen?

  1. Bekleed een quichevorm met bakpapier en schik het kruimeldeeg erin. Leg daarop weer een vel bakpapier en vul de vorm met baklinzen of een ander ovenbestendig gewicht. Zet het deeg 20-25 minuten in de oven op 180°. Neem de vorm daarna uit de oven en haal het bakpapier met daarop de baklinzen eruit.
  2. Bereid terwijl het deeg aan het voorbakken is, de vulling van de quiche voor. Bak de spekblokjes en pel ondertussen de ui. Snijd de ui in halve ringen en doe die bij de spekblokjes wanneer ze knapperig zijn. Snijd de knakworsten in stukjes van zo’n 2-3 centimeter lang en bak die mee aan in de pan.
  3. Wanneer het vlees en de ui een kleurtje heeft, mag ook de zuurkool nog enkele minuutjes mee bakken. Roer terwijl de eitjes los met de melk en kruid dat mengsel met peper en zout.
  4. Doe de zuurkool met het vlees in het voorgebakken quichedeeg en overgiet met het eitjesmengsel. Zet de quiche in de oven gedurende 25 minuten op 180°.
  5. Serveer met wat mosterd en/of ketchup.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments