• Zoete-aardappelquiche

Zoete aardappelquiche

Dit is een aangepast recept van Amber Albarda. Een quiche op basis van zoete aardappel is echt een heel lekker en gezond alternatief voor een ‘normale’ quiche.

Dit is een recept waarop je naar hartenlust kan variëren. Gebruik eens kip in plaats van spekjes. Of houd de quiche veggie en voeg nog wat extra groentjes toe, bijvoorbeeld prei of champignons. Ook verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, zouden het goed doen in deze quiche. Experimenteer, varieer, jouïsseer geniet!

Zoete aardappelquiche

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g spekjes
  • 3 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Schil de zoete aardappelen en de wortelen. Snijd ze in stukjes en kook of stoom ze gaar. Stamp tot een gezonde oranje puree. Het is overigens helemaal niet erg als er nog wat herkenbare stukjes wortel of zoete aardappel in zitten.
  2. Bak de spekjes aan in een antikleefpan. Normaal laten die genoeg vet los zodat je geen extra vetstof nodig hebt. Schil ondertussen de ui en snijd hem in halve ringen. Doe hem bij de spekjes. Was en schil de rode paprika, en snijd hem in reepjes. Ook die mogen mee worden aangebakken. Schil het teentje knoflook en pers het of snijd het heel fijn. Doe het bij in de pan. Als laatste mag de spinazie erbij. Wanneer die is geslonken, mag het vuur uit.
  3. Roer het spek-groentemengsel onder de oranje puree. Roer de eieren los met een scheutje melk, en meng ook die onder al de rest. Kruid het mengsel met peper en zout.
  4. Bekleed een quichevorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Bak de zoete aardappelquiche gedurende 30 minuten in een oven van 200°.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments