• zalmbulgur met limoenyoghurt

Recept Meer dan 80 Spannende Salades: zalmbulgur met limoenyoghurt

In haar kookboek noemt Caroline Hofberg dit gerechtje ‘koninklijk doordeweeks eten’. Hoewel me dat op voorhand toch wel lichtjes overdreven leek, kon ik die uitspraak na het eten alleen maar beamen. Het is echt lekker. Ik bedoel, ik verwachtte al wel lekker (anders zou ik het ook niet hebben klaargemaakt) maar niet zó lekker. Oh, en klaar op een kwaartiertje. Als in: seriously.

Het recept van Caroline Hofberg is voor vier personen. Bovendien zit er normaal koriander in, iets wat wij écht niet lusten. Ik paste de hoeveelheden aan, liet wat weg en verving wat anders. Hieronder schrijf ik wat ik ervan heb gemaakt.

Zalmbulgur met limoenyoghurt

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

 • 125 g bulgur
 • 3 dl water
 • ½ groentebouillonblokje
 • ½ mango
 • 2 avocado's
 • Zoutvlokken of grof zeezout
 • Versgemalen peper
 • 250 g zalmfilet
 • Chilivlokken
 • Boter, om te bakken
 • VOOR DE LIMOENYOGHURT
 • 200 g Griekse yoghurt
 • De geraspte schil van 1 limoen (Ik gebruikte citroen in plaats van limoen, omdat ik dat had liggen.)
 • 1-2 tl vloeibare honing
 • Zoutvlokken of grof zeezout

Wat moet je doen?

 1. Meng de ingrediënten voor de limoenyoghurt.
 2. Kook de bulgur ca. 10 minuten in de bouillon; dek de pan af. Houd de bulgur warm.
 3. Snijd het vruchtvlees van de halve mango en de avocado's in blokjes.
 4. Meng de mango en avocado onder de bulgur. Breng op smaak met peper en zout.
 5. Snijd de zalm in blokjes. Bak ze kort in boter in een pan. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken.
 6. Strooi de blokjes zalm over de salade en serveer met de limoenyoghurt.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

 • comment-avatar
  Barbara 29 augustus 2014 (5:55 pm)

  Heeeeeerlijk!!! Snel, gezond en superlekker, meer moet dat niet zijn 🙂