Yummy hummy pitabroodjes

Ik maak nooit pita, maar ik tover met pitabroodjes. Ik hou van de pretlichtjes in Merlots ogen wanneer hij merkt dat ik weer pitaplannen heb, dus ik probeer regelmatig zulke plannetjes te smeden. En dit is alvast een blijvertje: pitabroodjes met kalkoen, hummus, avocado en rode biet, oftewel yummy hummy pitabroodjes! Ik geef toe: het is niet het meest makkelijke pitabroodje om te eten, maar geloof me, wanneer je de smakencombinatie proeft, denk je alleen nog maar: DAN MAAR SMOSSEN!

Dit recept is bovendien bijzonder voor mij omdat ik er het boek “Goed Eten” van Dorien Knockaert (van Jonge Sla) mee heb gewonnen op de blog van Lilith (van Tales from the Crib).

Yummy hummy pitabroodjes

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • Pitabroodjes
  • 2 kalkoentournedos
  • 1 avocado
  • Rode biet (uit bokaal)
  • Een beetje citroensap
  • Peper& zout
  • Olijfolie
  • VOOR DE HUMMUS(*)
  • 400 g kikkererwten (uit bokaal of blik)
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • Komijn
  • Pikant paprikapoeder
  • Peper & zout
  • Olijfolie

Wat moet je doen?

  1. De hummus maken: giet de kikkererwten in een vergiet, spoel ze en laat ze uitlekken. Neem ondertussen je miniblender erbij. Doe de kikkererwten in de blender en voeg ook de andere ingrediënten voor de hummus toe: de 2 gepelde teentjes knoflook, 1 eetlepel sesamzaadjes, een beetje pikant paprikapoeder, peper en zout, en veel komijn. Giet er net voldoende olijfolie bij om de hummus smeuïg te maken. Het is beter om te beginnen met minder olijfolie dan je denkt nodig te hebben. Je kan altijd nog een beetje meer toevoegen. Laat je blender al deze ingrediënten omtoveren tot een heerlijk smeuïge hummus. Zeg nu zelf, dit was toch geen werk? En eigenlijk was dat nog het meeste werk!
  2. De rest maken: kruid de kalkoentournedos met peper en zout en bak ze in een beetje olijfolie in een antikleefpan tot ze volledig gaar zijn. Ik wil geen Campylobacter-bacteriën op mijn geweten.
  3. Verwarm wanneer de kalkoen bijna klaar is de pitabroodjes in een grillpan of stop ze in de broodrooster.
  4. Snijd als laatste de avocado in blokjes, besprenkel ze meteen met citroensap zodat ze mooi groen blijven en kruid de avocadoblokjes met peper en zout.
  5. De pitabroodjes opbouwen:snijd de kalkoentournedos horizontaal doormidden (zo kan je twee broodjes per persoon beleggen). Snijd ook het broodje in twee, beleg beide kanten met een laagje yummy hummy-us. Leg daarop enkele schijfjes rode biet en plakjes avocado. Eindig met de kalkoen. Smullen & smossen maar!
(*) Je gaat wat te veel hummus hebben, maar dat vind je vast niet erg. Je kan er de volgende dag bijvoorbeeld crackers mee beleggen en ’s middags bij de soep eten.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments