• Wrappizza

In the mood for bad food-recept: wrappizza’s

Mijn variant op een bekend receptje van Jamie Olivers 15 minuten kookboek. Ik heb niet getimed hoelang het echt heeft geduurd om dit gerecht op tafel te krijgen, maar een kwartiertje zal er inderdaad niet ver naast zitten. Ideaal voor wanneer je zin hebt in ‘slecht’ en snel eten zonder de overdaad aan calorieën die daar vaak mee gepaard gaat.

Wrappizza's

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 2 tortillawraps
  • 300 gehakt (eender welk, ik gebruikte gemengd gehakt)
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje tomatenpuree
  • Citroensap
  • 1 kl Pimentón (gerookt paprikapoeder)
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • VOOR DE AFWERKING
  • 1 kleine rode ui, in fijne halve ringen
  • ½ komkommer
  • Sla (bv. rucola)
  • Optioneel: tomaat - 1 bolletje mozzarella - Balsamicoazijn - Olijfolie

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 220°, heteluchtstand.
  2. Was en schil de paprika. Snijd hem in fijne reepjes en bak die aan in wat olijfolie. Pel ondertussen het teentje knoflook en snijd het fijn of plet het. Wanneer de paprika zacht is, mogen het gehakt en de look erbij. Kruid alles met peper, zout, gerookt paprikapoeder en rozemarijn.
  3. Roer wanneer het gehakt is gebakken het potje tomatenpuree erdoor en blus de pan af met het sap van een halve citroen.
  4. Beleg twee tortilla’s met het gehaktmengsel en zet ze gedurende 7 minuten in de ondertussen hete oven.
  5. Was en snijd alle groenten die je gaat gebruiken voor de afwerking. Leg ze op de pizzaatjes wanneer ze uit de oven komen. Werk af met de mozzarella, wat olijfolie en balsamicoazijn.

Tip

Zelf houd ik er niet van, maar dit zou ook lekker zijn met feta in plaats van mozzarella. Zeker wanneer je lamsgehakt gebruikt.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments