Weekmenu 8: DZV – Take 2

Op vrijdag namen Merlot en ik – eigenlijk drie dagjes te laat – officieel tijdelijk afscheid van vlees met de lekkerste spaghetti van de wereld, in het leuke gezelschap van Ecarlate en haar wederhelft. Merlot nam het zekere voor het onzekere en stompte twee bergen spaghetti naar binnen nu het nog kon.

WEEK 8: DAGEN ZONDER VLEES – TAKE 2

  • Vrijdag 15 februari 2013: Etentje: pompoensoep met kruidenkaas – spaghetti – puddingtaart
  • Zaterdag 16 februari 2013: Nankin geeft een Italiaans etentje vraagt zijn mama en mij een Italiaans etentje te doen: Bruschetta met tomaat, bruschetta met artisjok & pasta met tomaat-mascarponesaus
  • Zondag 17 februari 2013: Ciabatta met gerookte zalm, groentjes en wasabimayonaise
  • Maandag 18 februari 2013: Pasta met champignons, spinazie, doperwtjes en kruidenkaas
  • Dinsdag 19 februari 2013: Cavarisotto met basilicumtomaatjes en spiegelei
  • Woensdag 20 februari 2013: Kikkererwtenballetjes in tomatensaus met olijvenrijst
  • Donderdag 21 februari 2013: Pasta met tomatensaus en kikkererwtenballetjes

En nu mag je de minachtende blikken wegstoppen, want sinds de spaghetti zijn onze dagen écht zonder vlees. Zelfs op het etentje van Nankin – dat eigenlijk het etentje van Myrtille en mezelf met
de hulp van Merlot en Nankin werd – was er geen stukje vlees te bespeuren, enkel een heus feestmaal. Enkele Italiaanse recepten en een ingrediënt of drie, meer heb je vaak écht niet nodig.

Op zondag moest ik wel nog een pak gerookte zalm wegwerken. Maar af en toe wat visje mag, zegt de website van DZV! En ik bedoel: gerookte zalm weggooien of gerookte zalm opeten… Hier is wel degelijk een juiste en een foute keuze. Ik maakte de juiste. En mijn broodje bevestigde dat. (Lekker!)

Daarna volgden vier dagen very veggie! Op maandag een niet-wereldschokkende combinatie die ik wereldschokkend lekker vond. Op dinsdag werkte ik een restje cava van de vrijdag daarvoor weg en legde ik eens een spiegeleitje pardoes boven op wat risotto. En op woensdag en donderdag aten we geen-vleesballetjes, zoals deftige vegetariërs dat doen.

En zo zit er alweer een weekmenu-week op. Niemand leed honger. Niemand miste vlees. Iedereen at lekker. En één van ons (niet ik) speelde in vier dagen tijd een Toblerone-reep van 400 g naar binnen.

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 7/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 2/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 5/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 2/6

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments