Weekmenu 7: De (valse) start van Dagen Zonder Vlees

Ik deed de belofte op vrijdag. ‘Op Valentijn ga ik nog eens één van je lievelinggerechtjes maken: linguine met prei en spekjes!’ Ik deed de aankoop op zaterdag. ‘Voilà, en nu nog spekjes.’ Ik deed de ontdekking op dinsdag. ‘Oh nee, morgen beginnen de Dagen Zonder Vlees…’

WEEK 7 : DE (VALSE) START VAN DAGEN  ZONDER VLEES

 • Vrijdag 8 februari 2013: Eten bij Maure & Gourmand
 • Zaterdag 9 februari 2013: Panini’s
 • Zondag 10 februari 2013: Pasta met tomaat-mascarponesaus met steaks
 • Maandag 11 februari 2013: Paddenstoelenpasta
 • Dinsdag 12 februari 2013: Vitamientjesbom
 • Woensdag 13 februari 2013: START DZV – Broccolipuree met gebakken zalm
 • Donderdag 14 februari 2013: VALENTIJN – Linguine met prei en spekjes

Mijn weekplanning lag vast. Op woensdag zou ik een restje broccoli omtoveren tot de lekkerste broccolipuree – en zeg nu zelf: broccolipuree moet toch vergezeld gaan van zalm? En mijn belofte aan Merlot voor donderdag verbreken, zou gewoon gemeen zijn. Een Valentijnsbelofte aan je lief verslaat vleesgerelateerde idealen. Altijd.

En zo startten in ons huisje de Dagen Zonder Vlees dus met vis. En dan vlees. En dan nog eens vlees. Maar dat komen jullie eigenlijk pas in het weekmenu van volgende week te weten. Dus ik aanvaard deze week enkel lichtjes minachtende blikken (of commentaren) voor de zalm op woensdag en de spekjes op donderdag.

Gelukkig zocht en vond ik een achterpoortje waardoor Merlot en ik toch nog kunnen meedoen met DZV. Hij is vast net zo blij als ik! Het komt erop neer dat we tussen 13 februari en 30 maart maximum zes keer vlees mogen eten en maximum 15 keer vis. Maar hoe minder, hoe beter.

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)

 • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 1/40
  • waarvan maximum 15 dagen vis: 1/15
  • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 0/25
 • Maximum 6 dagen vlees: 1/6

En oh ja. Het etentje bij Maure en Gourmand was – zoals steeds – heel gezellig. De panini’s waren exact wat je van panini’s kan verwachten. De paddenstoelenpasta had iets extra dankzij een scheut marsala. De vitamientjesbom is een superuitvinding van mij. De broccolipuree met zalm spreekt voor zich op de foto. En Valentijn was de valse start van DZV dubbel en dik waard!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments