• Risotto met witloof met gerookte zalm en radicchio

Weekmenu 6: Risotto reminder

Ik zeg maar één ding: hesp is ook vlees, hé!

 WEEK 6: Risotto reminder

  • Vrijdag 1 februari 2013: On verra
  • Zaterdag 2 februari 2013: Snel iets in elkaar flansen voor 6 in een andere keuken
  • Zondag 3 februari 2013: Witloofrisotto met gerookte zalm en radicchio
  • Maandag 4 februari 2013: Pasta met aubergine en radicchio
  • Dinsdag 5 februari 2013: Kabeljauw met amandelkorst, pestomayonaise en blé
  • Woensdag 6 februari 2013: Couscous met hesp en kaas uit de oven
  • Donderdag 7 februari 2013: Verjaardagsetentje Myrtille: op restaurant

Note to self: maak vaker risotto!

Ik lijk telkens te vergeten hoe lekker ik risotto vind. Ik denk altijd: ‘Ja risotto… Maar oh, weet je wat, ik zou ook pasta kunnen maken! Anders maak ik wel pasta!’ Maar eigenlijk is risotto ook heel
leuk om mee te experimenteren en makkelijk om snel in elkaar te flansen. Ik bedoel, is er iemand die nog pollepel voor pollepel bouillon toevoegt en 20 minuten aan een stuk staat te roeren alsof hij gestraft is?

Soit, meer risotto dus! En ook meer andere dingen, zoals blé, bulgur, couscous, rijst, quinoa. En oh ja, ook patatjes. En ja… *draait een rode lok rond haar vingers* bijgevolg zal ik dan iets minder
vaak *kuch* pasta *kuch kuch* mogen maken. There, I said it. Allez ja, een heel klein beetje minder vaak, hé. Overdrijven is nooit goed, dat weet iedereen.

Als ik mijn weekmenu zo bekijk, vind ik dat ik best trots mag zijn op mezelf: risotto, blé, couscous. Al moet ik wel toegeven dat mijn on verra op vrijdag een pasta was. En mijn flansgerecht van zaterdag eigenlijk ook: mijn avocadopasta nog wel! Al had ik weer geen fototoestel in de aanslag, dus ik kan hier in principe zeggen wat ik wil. Nu ja, dan zal ik hem nog eens moeten maken, hé. Alles voor de blog en zo.

En ja, nu ik dan toch dingen aan het toegeven ben: op donderdag bestelde ik ook een pasta op restaurant. Maar the joke was on me: mijn pasta’s zijn véél beter. Als die pasta en één van mijn pasta’s zouden vechten, zou mijn pasta altijd winnen! Wat? Dat kan toch?

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments