• Weekmenu 52-2014

Weekmenu 52: want tussen al het vreten moest er ook nog worden gegeten

Wat we aten met kerst heb ik al verteld/getoond in deze blogpost, maar voor en na die feestjes moet er natuurlijk ook nog worden gegeten. En naar mijn ervaring doe je dat best zo normaal mogelijk. In dit huis betekent dat vooral: pasta!

Ik ben stiekem al een tijdje de voorraadkasten en diepvriezer aan het leegeten. ’t Zal wel iets met het nieuwe jaar te maken hebben. En daarnaast waren er natuurlijk ook nog de kerstkliekjes die in het weekmenu moesten worden verwerkt. In dit overzicht zie je dus voornamelijk samenraapseltjes voorbijkomen. Maar lekker dat die waren!

Pasta met kip en tomatensaus

De foto doet ’t gerecht niet echt eer aan. Ik haalde twee stukken gebraden kip uit onze diepvriezer en verwerkte die in een overheerlijke snelle pasta, eigenlijk een minder uitgebreide versie van dit recept.

Spaghetti roombolognaise

Er stond wat kippengehakt in de diepvriezer, en een half potje tomatensaus en een likje room in onze ijskast… Ik deed wat ik moest doen. Wat bruschettakruiden met mango van Oil&Vinegar gaven dit gerecht een aparte toets.

Garnaalcocktail

Er was nog een heel leger garnalen over van met kerstmis. Hélemaal geen straf als je ’t mij vraagt! Ik weet niet hoe dat bij u zit, maar garnalen voor iets anders gebruiken dan een garnaalcocktail, ik vind dat een beetje zonde. ZO LEKKER! Uiteraard met zelfgemaakte cocktailsaus. Ik maak écht de allerbeste cocktailsaus! (Ik heb veel ervaring aangezien ik dat werkelijk overal bij at toen ik nog bij mijn moeder woonde).

Tomatenrisotto met aubergine (veggie)

Na het kerstfeestje bij mijn mama bleef er onder andere een aubergine over. Nóg eens Parmigiana maken leek zelfs mij een beetje te veel van het goede. Daarom bedacht ik deze tomatenrisotto met aubergine. Lekker! En dit is trouwens de allereerste foto met de nieuwe kommetjes die ik voor kerst van m’n lieve Merlot kreeg. O!

Pasta pesto met ei (veggie)

De laatste kerstrestjes van bij het feestje bij mijn moeder waren een plantje basilicum en een avocado. Ik wilde dan ook pasta pesto met avocado maken. Helaas ben ik de avocado vergeten tot nu ik dit zit te typen. Het grappige is dat nog dacht: ‘pesto alleen is ook maar zo povertjes, ik zal er nog een eitje bij bakken’. Terwijl dus de hele tijd die avocado om aandacht lag te vragen!

Zo, sluit nu je computer maar af en ga keihard knallend van start met het nieuwe jaar. Ik wens iedereen een heel fijn feest toe!

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Le petit requin 9 januari 2015 (3:40 pm)

    En wat is dan het geheim van jouw allerlekkerste cocktailsaus? 🙂
    Hier was de kerstvakantie er compleet over qua eten: doordat we zoveel mogelijk mensen wilden bezoeken (ah ja, we waren dan eens twee weken in België) en quasi iedereen redeneerde "Kerstperiode, dus die gaan zeker feesteten willen", heb ik bijna geen enkele keer normaal gegeten. De keren tussendoor waren dan ook allemaal bij mijn ouders, wat gelijk staat aan vlees. Mijn lichaam kan daar dus echt niet meer zo goed tegen: regelmatig mijn maag overhoop en, ondanks al bij al nog regelmatig sporten, anderhalve kilo bijgekomen.
    Na een week terug thuis is die gelukkig weer weg, maar amai, puur qua eten ben ik blij dat die feestdagen voorbij zijn 🙂