Weekmenu 5: Yummy, me keep-y!

Het was een week van blijvertjes. Blijvertjes die al waren, blijvertjes die zijn geworden en één blijvertje dat zich al heeft verspreid…

WEEK  5: YUMMY, ME KEEP-Y!

  • Vrijdag 25 januari 2013: Nankin komt eten: tonijnmacaroni met tomatensaus
  • Zaterdag 26 januari 2013: Pasta met mangosalsa en scampi’s
  • Zondag 27 januari 2013: Linguine met ragout van runderstoofvlees
  • Maandag 28 januari 2013: Overschot ragout met bulgur
  • Dinsdag 29 januari 2013: Avocadopasta
  • Woensdag 30 januari 2013: Brestolipasta met basilicumtomaatjes
  • Donderdag 31 januari 2013: Verjaardagsetentje Fandango: Parmigiana di Melanzane

Op vrijdag dacht Nankin dat hij gehakt aan het eten was, terwijl het eigenlijk tonijn uit blik was. Ik weet nog steeds niet of dat positief of negatief is. Niet dat ik daar lang over heb nagedacht, want na zaterdag was ik variaties aan het bedenken op de pasta met mangosalsa, waardoor ik een excuus zou hebben om dat vanaf nu elke week te maken. Zo lekker dat dat was! En eigenlijk ook zo makkelijk dat het een beetje stom is om er een recept voor uit te typen. Al heb ik dat toch maar gedaan.

Op zondag ontdekte ik twee dingen: knolselder gebruiken in plaats van gewone selder in een ragout is een goed idee. En een tomatensaus afwerken met pure chocolade en rozijntjes is echt niet raar. Op maandag ontdekte ik dan weer dat ik bulgur lekkerder vind dan quinoa, ongeveer even lekker als rijst, maar niet zo lekker als couscous. Zo, nu kunnen daar geen misverstanden over bestaan!

Op dinsdag had ik geen zin om te koken omdat Merlot wegens examens geen tijd had om mee aan tafel te komen zitten, maar godzijdank heb ik dat toch maar gedaan. Avocadopasta blijkt perfect comforteten dat je even doet vergeten dat je alleen bent. Tot je spontaan “Mmm, lekker, hé?” zegt tegen niemand that is. Ik heb helaas geen foto genomen, maar dat geeft mij meteen een goed excuus om dit heel snel nog eens te maken, want hoe kan ik er anders over bloggen? Ah ja!

Op woensdag een pasta die zijn status van blijvertje nog maar eens heeft bevestigd. En op donderdag maakte Myrtille, Merlots mama, mijn Parmigiana di Melanzane voor de verjaardag van haar vriend. Naast mijn rodekoolsoep die Anis en Chianti al hebben nagemaakt, is dit al het tweede recept dat niet voor niets op mijn blog staat!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments