• Weekmenu 49

Weekmenu 49: aMuse Rouge vertoont uitstelgedrag

Deze week stond in het teken van de supermarkt uitstellen. Eigenlijk moest ik op maandag eten gaan kopen, maar een vriendin stelde voor om samen iets te gaan eten. Leuk! Op dinsdag had ik niet zoveel honger, dus dan nam ik genoegen met een kommetje soep. Op woensdag had ik ’s avonds les, dus sowieso geen tijd om te koken. Ik maakte een pasta met Oil&Vinegar-kruiden uit de voorraadkast en ook op donderdag had ik plots nog inspiratie om wat ineen te flansen met dingen die we nog hadden liggen. Uiteindelijk ging ik pas op vrijdag naar de winkel. Moet (je) kunnen, toch?

Witloofsoep

Ik ben zo iemand die nooit genoeg krijgt van soep. Ik eet het standaard als lunch en soms wanneer ik niet zoveel honger heb, maak ik er zonder schroom ook nog eens m’n avondeten van. Van deze witloofsoep vind je het receptje al op m’n blog: klik.

Pasta met pittige tomatensaus en haloumi (veggie)

Koken uit de ‘voorraadkast’. Aangezien haloumi maanden goed blijft, kocht ik enige tijd geleden enkele pakjes, voor je-weet-maar-nooit. Met wat verse tomatenstukjes uit de diepvriezer en wat kruiden uit de voorraadkast erbij, werd dit een lekker snelle pasta.

Herfstrisotto (veggie)

Deze herfstige risotto aten we op vrijdag, toen ik eindelijk naar de winkel was geweest. Het is een experimentje dat nóg veel beter dan verwacht, is uitgepakt. Het receptje krijg je woensdag.

Koken voor mezelf: slaatje met zalm (no carbs)

In  het weekend moet m’n vriend vaak gaan werken in en restaurant. Op die dagen  moet ik dus koken voor één persoon. Dit is daar een prima gerechtje voor. Het is snel klaar, het is gezond en lekker, en het allerbelangrijkste: alle ingrediënten worden opgebruikt zodat er geen halfjes van weet-ik-veel-wat in je  koelkast achterblijven.

Koken voor mezelf: pasta met prei (veggie)

Nog eentje dat supermakkelijk is om voor jezelf te maken. Ik at een slaatje met paprika bij de pasta, omdat ik dat nog had liggen. Ik at best veel veggie deze week. Ook op de dagen waarvan ik geen foto van mijn avondeten heb, at ik vegetarisch. De enige uitzondering deze week was dus de zalm. Leuk, vind ik!

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Hi-ke 8 december 2014 (4:02 pm)

    Mmm, pasta met halloumi! Ik denk dat ik weet wat er op het menu gaat komen deze week 🙂
    Benieuwd ook naar de herfstrisotto, ziet er lekker uit en 't is weeral veel te lang geleden dat ik nog een risotto gegeten heb.