• Weekmenu 45-46

Weekmenu 45-46: voor en na Metz

Een kort overzichtje van twee weken koken. Ons tripje naar Metz viel hier middenin, daar komt nog een apart verslagje van. Het aantal foto’s is daarom redelijk beperkt, maar hopelijk kunnen ze je toch inspireren voor je eigen weekmenu!

Preirisotto met dragon

Dat prei en dragon een super combinatie is, wist ik al langer (klik!). Yum!

Vol-au-vent met ovenfrietjes

Af en toe probeer ik de diepvriezer wat leger te maken. Ik haalde er vol-au-vent en frietjes uit en in geen tijd stond deze maaltijd op tafel.

Avocadomousse met fruitsalsa (veggie)

Mijn derde inzending in de wedstrijd van Libelle Lekker! Klik voor het recept! Dankzij mijn twee vorige inzendingen ben ik bij de laatste tien deelnemers geraakt. Binnenkort blijven er nog vijf over, spannend!

Sloppy Joes met linzen (veggie)

Ik was op zoek naar het perfecte linzengerecht dat dienst kon doen als vitamine B11-recept. Ik maakte een veggie versie van de typische Amerikaanse ‘smos’hamburgers Sloppy Joes. Het receptje was een goede kanshebber, maar ik denk dat ik het volgende ga delen als B11-recept.

Dahl met rijst (veggie)

Ik maakte mijn eigen versie van de Indiase linzenklassieker. Lekker vullend, lekker winters en lekker veggie!

Spaghetti met spinazie en spekjes

Dit gerecht maakte ik toen ik eigenlijk geen tijd had om te koken. Klaar op 10 minuutjes, o, zo lekker, en voedzaam!

Pasta met kip in pittige tomatensaus

Nog eens dit, maar dan met Griekse yoghurt in de plaats van mascarpone. Zo lekker, echt! Dit is trouwens quinoapasta, vandaar de groenige kleur.

Spaghetti all’Amatriciana

O, wat een afsluiter! Niet te geloven dat ik deze Italiaanse klassieker nog nooit had gemaakt… Dit maak ik zeker weten nog eens! Al doe ik dat best niet te vaak, want het is niet het meest lijnvriendelijke recept dat bestaat. Maar o. Die Italianen, wat doen ze me toch aan!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments