• Laurens

Weekmenu 43: aMuse belooft betere beelden

Met de intrede van het winteruur, haalde ik eindelijk de flitsset weer van onder het stof. Vanaf het volgend weekmenu zien de fotootjes er dus weer veel smakelijker uit. Deze week moeten jullie het nog met iets minder goede beelden doen. Mijn excuses! Het ligt niet aan de gerechten, maar aan het crappy onnatuurlijk licht (en mijn uitstelgedrag wat betreft het bovenhalen van de studioflitser).

Pasta met tonijn in curry-tomatensaus

Best lekker, behoorlijk gezond en héél snel klaar, maar niet speciaal. Dat vat dit gerecht zowat samen.

Pumpkin Spice Latte

Eigenlijk wilde ik dit al eerder maken, zodat ik meerdere keuzes zou hebben wat betreft de eerste opdracht van de Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd. Maar mijn eerste poging – de herfstsalade met pompoen – bleek zo’n succes dat meerdere keuzes echt niet nodig waren. Enkele dagen later dan gepland ging ik dan toch maar aan de slag met mijn eigen versie van het populaire Starbucks-drankje. En het verdict luidde: een beetje apart maar best lekker!

’s Avonds gingen we eten bij mijn schoonbroertje Nankin en schoonmoeder Myrtille. Aangezien zij zelf nogal laat thuis zou zijn, zou ik iets ineengooien met wat ik in haar kasten en diepvriezer vond. Het werd een ovenschotel met vis, prei en puree. Omdat iedereen uitgehongerd aanviel, vergat ik helaas een foto te nemen.

Romige pasta met kip en prei

Ook de volgende dag stond er iets met prei op het menu. Niet helemaal gepland dus, aangezien ik niet wist dat we dat de vorige dag ook al gingen eten. Gelukkig leek het gerecht op zich in niets op de winterse ovenschotel van de dag daarvoor. Deze pasta was heel licht, fris en tegelijk romig. Het is een gerechtje dat ik best vaker zou willen maken.

Spinaziepuree met cordon bleu

In de winter durven er hier al wel eens vaker patatjes op ons bord verschijnen. Vooral omdat m’n vriend fan is van patatjes met iets onder, stoemp zoals wij dat hier thuis als echte Vlamingen noemen. Deze keer kregen de patatjes gezelschap van spinazie en een (niet zelfgemaakte) cordon bleu.

Groentesoep met balletjes

Wanneer mijn vriend niet thuis is, eet ik vaak nog simpeler dan ik normaal al doe. Een kom soep bijvoorbeeld. Deze keer maakte ik courgette-preisoep (die rood ziet door tomatenpassata) met pastaatjes in, en natuurlijk balletjes. Met een restje gemalen kaas maakte ik m’n avondmaal voor één af. Dat en enkele afleveringen van Desperate Housewives. Meer moet dat niet zijn op een herfstavond.

Rauwe brownie

 

Het stressmoment én hoogtepunt van de week. En ook de reden waarom dit weekmenu niet op maandag online kwam. Op zaterdag maakte Libelle Lekker! de tweede opdracht van hun wedstrijd bekend: dessert. Deadline: maandag 27 oktober. Oftewel: over twee dagen! Hoewel vijf minuten (en ongetwijfeld talloze verontwaardigde mails van bloggers) later de deadline met een dagje werd verlengd, nam ik het zekere voor het onzekere en ging ik meteen aan de slag.

Gelukkig had ik meteen inspiratie en kon ik – dankzij de markt die op zaterdag staat in mijn stad – ook nog eens heel snel aan de juiste ingrediënten geraken. Om het helemaal af te maken, was mijn idee ook nog eens een fameus schot in de roos. Laat ik het zo stellen: ik heb geluk dat ik erin ben geslaagd om the pretties op foto te zetten voor ze helemaal in de buik van m’n vriend verdwenen. Maken, die handel!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments