• kip

Weekmenu 42: aMuse verwachtte niet zoveel kip

Mijn moeder denkt altijd dat mijn vriend van mij niet genoeg vlees te eten krijgt. Daarom stond ze plots voor de deur met een hele gebraden kip. Voor mijn vriend dus. Ik heb maar geluk dat ik van hem mocht mee-eten.

Gebraden kip met ovenfrietjes

Ik haalde frietjes die je in de oven kan maken – wij hebben geen frietpot – en wat groentjes voor erbij, en in een mum van tijd stond deze typische Belgische maaltijd op tafel. Een primeur sinds mijn vriend en ik zo’n drie jaar geleden zijn gaan samenwonen. Hoewel zo’n kost niet mijn lievelingseten is, smaakt het zo eens in de drie jaar toch wel. Dank je mama!

Pastasalade met kip

Aangezien ik weigerde een hele kip klaar te maken voor twee personen, hadden we de volgende dag nog twee kippenbillen over. Daar maakte ik een eenvoudige pastasalade mee. Al veel meer mijn ding! (Sorry voor het slechte licht trouwens, ik moet echt opnieuw de flitsset bovenhalen.)

Rodekool met gepofte zoete aardappel en kippenworst

Op woensdag zette ik dan maar op tafel wat ik voor de onverwachte kiphistorie wilde maken: dagelijkse kost maar dankzij de zoete aardappel toch een beetje specialer. (Zoete) aardappelen poffen in de oven is een absolute aanrader. Klaar in letterlijk enkele minuten!

Yoghurtcake met appel

De ultieme gezonde herfstcake. Yum! Het recept vind je hier en je bent verplicht deze cake te maken. Verplicht, ja.

Risotto à la flamande

Alvorens het helemaal schandalig is om nog asperges op tafel te zetten, toverde ik nog maar eens een zakje uit onze diepvries en maakte ik ze klaar op mijn favoriete manier! Al gebruikte ik deze keer gerookte zalm en liet ik de eitjes weg omdat we niet zo ontzettend veel honger hadden. Nog drie ingevroren porties asperges te gaan…

Spaghetti

Op vrijdag en zaterdag ging ik uit eten met vriendinnetjes, maar op zondag stond ik terug zelf achter het fornuis. Ik vond het nog eens tijd voor een groot bord dampende spaghetti… met kippengehakt!

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

 • comment-avatar
  Hi-ke 20 oktober 2014 (3:05 pm)

  Haha, die titel! Maar inderdaad, wel zeer veel kip 🙂
  Wij hebben ook geen frietketel, dat zijn uiteindelijk toch voornamelijk ongezonde dingen die je daarin klaarmaakt, vind ik. Neemt niet weg dat er hier af en toe ook wel eens frietjes op het menu staan (net zoals jullie in de oven), al is dat heel beperkt, want zo graag eet ik dat eigenlijk ook niet.
  De appelcake heb ik ook gepind; enkel nog eens op zoek naar amandelmeel in de winkel.

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 20 oktober 2014 (4:27 pm)

   Hihi, ja, en eigenlijk heb ik op de twee dagen dat ik buitenshuis at ook nog eens kip gegeten… Eén keer een pizza met gegrilde kip en één keer tapas waarbij ook kippenboutjes zaten. 🙂

   Voor mij was dit de allereerste keer dat ik ovenfrietjes maakte. Ovenkroketjes had ik wel al eens één keer gemaakt. Ik ben op zich ook absoluut geen fan van friet, maar ik vond ze zo wel lekker. Ze smaakten helemaal niet zo vettig. 🙂

   Die appelcake is echt een toppertje! Amandelmeel is trouwens gewoon amandelpoeder, hé (gemalen amandelen dus). Ik vermeld het maar voor de zekerheid. 🙂

  • comment-avatar
   Hi-ke 20 oktober 2014 (6:19 pm)

   Euhm ja, goed dat je het zegt. Ik moet weliswaar nog altijd naar de winkel, want het amandelpoeder is ook op, maar ik ga dan tenminste al niet moeten zoeken 🙂

   Frietjes uit de oven vind ik ook wel lekkerder dan in frietvet, in de zin dat ik ze in frietvet niet echt lekker vind en in de oven best wel ok. Is ook wel al verbeterd, vroeger lustte ik helemaal geen frietjes.