• weekmenu 41

Weekmenu 41: aMuse gaat ovengek

De afgelopen week ging onze verwarming voor het eerst weer aan. In mijn hoofd sluit dat de zomer officieel af en luidt het de herfst in. Hoewel het voor mij nooit warm genoeg kan zijn (ook niet wanneer het meer dan 35 graden is, neen), betrap ik mezelf erop dat ik het stiekem toch ook wel gezellig vind dat de herfst alles weer in een kleurrijk kleedje stopt en we ’s avonds onder de fleece’jes mogen kruipen met een grote tas dampende chocomelk.

Een andere grote troef van de herfst zijn de ovenschotels. Alles wat je in de oven schuift, komt er automatisch lekker terug uit. En terwijl je eten lekker staat te worden in de oven, kan jij nog iets anders doen. Een lesvoorbereiding maken bijvoorbeeld. Zou ik dan toch eindelijk een ritme beginnen vinden?

Veggie lasagne

 

De afgelopen week gebruikte ik op vijf van de zeven dagen onze oven. Twee keer voor een vegetarische lasagne. Lasagne houdt een beetje het midden tussen de zomer en de herfst, vind ik. De ingrediënten zijn vaak zomers, maar doordat het uit de oven komt, smaakt het het best op koudere dagen.

Parmigiana-pastaschotel (veggie)

Alweer een variant, ja… Het moet maar zo lekker niet zijn!

???

Op donderdag ging ik aan de slag voor de Libelle Lekker! foodbloggers-wedstrijd. Voor de eerste opdracht moest ik iets maken met pompoen. Wat ik ervan heb gemaakt, ontdek je pas morgen op m’n blog. Tenzij je m’n liefje al bent tegengekomen, dan is de kans groot dat je het al weet. Hij loopt namelijk tegen iedereen te verkondigen hoe lekker het wel was, de lieverd.

Avocado-tomaat-ei

‘Koken’ voor mezelf: een avocado, twee tomaten, twee hardgekookte eitjes en zelfgemaakte cocktailsaus. Perfect om op je ‘gemakje’ op te eten terwijl je naar Grey’s Anatomy kijkt. Ik weet dat eten voor tv o zo slecht is, maar het kan soms ook o zo gezellig zijn. Eet jij ook weleens voor tv wanneer je alleen thuis bent?

Pompoenpannenkoekjes

In het weekend hoefde ik ’s avonds niet te koken. Het enige wat ik maakte, waren deze pompoenpannenkoekjes als soort-van-brunch op zondag. Wanneer je een pompoen in huis haalt, maak je je er immers niet zomaar met één gerechtje vanaf…

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

 • comment-avatar
  Hi-ke 13 oktober 2014 (2:45 pm)

  Ook hier schuldig aan tv-kijken als ik alleen eet. En vaak ook met Grey's Anatomy! Pas dit jaar ontdekt (jup, geen idee hoe ik er in geslaagd ben om dat zoveel jaar gewoon compleet te missen) en daardoor dus nog veel seizoenen te gaan. Soms kijk ik tijdens mijn lunch ook naar Project Runway, maar ssst, dat is al helemaal een guilty pleasure 😉

 • comment-avatar
  aMuse Rouge 13 oktober 2014 (3:44 pm)

  Hoe kàn dat nu! Ik ben zo jaloers op jou, ik wou dat ik het ook allemaal nog kon 'ontdekken'. Ik zit ondertussen al aan m'n derde of vierde 'ronde' met Grey's Anatomy.

  Je hebt toch Desperate Housewives en Dexter al ontdekt? (Die staan in mijn persoonlijke top 3 stiekem zelfs nog voor Grey's Anatomy…)

 • comment-avatar
  Hi-ke 13 oktober 2014 (8:05 pm)

  Ik ken beiden van naam (oef :p) en van Desperate Housewives heb ik ook wel al wat losse afleveringen gezien, maar geen volledige seizoenen. Dexter is nog volledig te ontdekken, dus alleszins bedankt voor de tip. Eens ik door Grey's Anatomy ben, kan ik daar dan aan beginnen. Sorry als ik je nu nog jaloerser maak 😉
  Nu, ik loop echt altijd gigantisch achter met series: zo hebben we ook dit jaar pas Game of Thrones ontdekt! We hebben ondertussen wel al de eerste drie seizoenen gezien en proberen nu seizoen 4 nog wat uit te stellen, kwestie van dat niet te lang te moeten wachten op seizoen 5 😉