• Weekmenu 39-40

Weekmenu 39-40: aMuse ontwaakt in oktober

Na een kleine twee weken verdrinken in schooltaken heb ik me opnieuw naar de oppervlakte weten te spartelen, en weet je wat? Het is al volop oktober! De hoogste tijd om nog eens te delen wat we de afgelopen tijd zoal hebben gegeten.

Pasta met dillepesto, courgette en zalm

In dit bord kwamen heel veel smaken samen. Als je erg van dille houdt, is dit een aanrader!

Snijbonen met cordon bleu en patatjes

De reden waarom ik nog eens patatjes kocht: een plotse craving voor snijbonen. Om één of andere reden is dat een groente die ik volledig over het hoofd heb gezien in al die tijd dat mijn vriend en ik al samenwonen (ondertussen al 2 jaar en 9 maanden). De laatste keer dat ik snijbonen at, was toen ik nog thuis woonde. En dan was op exact deze manier: met patatjes en een cordon bleu bij. Ik deed hier trouwens nog ketchup en mayonaise bij, zoals ik vroeger ook altijd deed. Ik was vergeten hoe lekker ik dit vond! Op welke manier maak jij snijboontjes klaar?

Spaghetti ‘Lady en de Vagebond’ met veggie balletjes (veggie)

Ik vind dat de tomatensaus er op de foto heel artificieel en niet zo lekker uitziet als ze was, maar dat komt volgens mij door het licht, want ze zit echt boordevol verse tomaten. Ik deed er maar een klein scheutje passata bij, en dan alleen maar omdat dat een restje was dat op moest. Lekker! En de veggie balletjes (die ik gewoon kocht in de supermarkt) bewijzen dat vlees af en toe best  nepvlees mag zijn. De Vagebond zelf zou het verschil niet proeven.

Pasta met tomatenroomsaus (veggie)

Dit at ik twee keer. Ik maakte het voor mezelf toen ik alleen thuis was en de overschot verdween in een potje in de diepvriezer. Later die week mocht dat potje er weer uit omdat het o zo lekker was en ik geen zin had om naar de winkel te gaan.

Pasta pesto tonno

Ik stelde nog een laatste keer de boodschappen uit door te koken uit de voorraadkast.

Witloofrolletjes met gegratineerde puree

Nadat ik dan toch eindelijk boodschappen had gedaan, maakte ik één van m’n vriend z’n lievelingsmaaltjes: ‘witloof met hesp en kaassaus’. Met extra veel kaas, omdat dat hier in huis een maatstaf is voor hoe graag ik hem zie.

Zelfgemaakte pizza

 

Comfort food in het weekend!

Appeltjes uit de oven

Met daarna een filmpje, een fleece’je en deze gezonde avondsnack. Op zo’n momenten weet ik weer waarom ik toch wel van de herfst houd.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments