• Weekmenu 33-34

Weekmenu 33-34: aMuse en het pruimenexperiment

Koken en bakken zijn twee heel verschillende dingen. In het tweede dacht ik enkel goed te zijn wanneer ik een recept volg of dat hooguit een klein beetje aanpas. En toen was daar wat alleen kan worden omschreven als ‘een decadente hoeveelheid pruimen’…

Hoe dit verhaal verdergaat, lees je in dit weekmenu.

Gado gado-noedelsalade

Ik publiceerde het recept vorige week al op m’n blog, dus ondertussen weet iedereen wel hoe lekker dit is, hé?

Wrappizza’s

Nog eentje dat je al kan namaken: klik! Een lekkere en gezondere versie van fastfood.

Restjeswraps

 De gado gado-noedelsalade ontstond uit een restje sojascheuten, maar nu had ik een restje kokosmelk van de gado gado-saus, een restje vulling van de wrappizzaatjes én een open pak wraps. Ik bracht al die restjes samen, gooide er nog wat andere dingen bij en creëerde zo deze verrassend lekkere restjeslunch.

Quinoasalade met asperges en druiven (veggie)

Een hele lekkere combinatie dit! Het was al eventjes geleden dat ik nog eens iets met quinoa had gedaan. Je ziet ook avocado en haloumi. Dat laatste past heel erg goed bij zoet, vind ik.

Avocado-komkommersoep (veggie)

Een perfecte zomerlunch uit het laatste kookboek dat ik reviewde. Aanraders, dat recept en dat kookboek!

Banana soft serve (vegan)

Of, zoals Rubis me leerde: banana (n)icecream, omdat het recept volledig plantaardig (vegan) is! Een gezond en heel vullend tussendoortje of dessert. Het recept kwam op 15 augustus online: mijn moederdagcadeautje voor alle dames op dieet.

Couscoussalade met lamsvlees en muntsaus

Een atypisch aMuse-gerecht. De lamskoteletjes belandden in onze diepvries als overschot van een barbecue bij familie. Hoewel lamsvlees niet mijn favoriet is, verzon ik er toch een frisse (en kleurrijke) couscoussalade mee.

Bloemkool-aardappelsalade

Ik had heel bizar zin in koude bloemkool met mayonaise, een beetje een souvenir van toen ik nog thuis woonde, denk ik. Om er toch iets meer een maaltijd van te maken, deed ik er koude patatjes, gerookte zalm en hardgekookt ei bij. Lekker en makkelijk, maar door de mayo helaas niet zo gezond.

Gezonde pruimencake

Tijd om mijn verhaal af te maken. Plots stond mijn moeder voor de deur met de definitie van te veel pruimen. Er komt echt een punt waarop je zo veel pruimen hebt dat je een kilo meer of minder nog niet zou merken. En dat – zo weet iedereen – is het perfecte moment voor een bakexperiment! Ik dook in de keukenkasten en vond daar… suiker noch boter noch bloem. Mmm. Alleen maar gezonde dingen in huis hebben, betekent alleen maar gezonde cake kunnen maken.

Ik mengde en roerde en kapte en bakte, en plots had ik een cake waarvan zelfs ik amper kon geloven dat er alleen maar gezonde dingen in zaten. Mijn allereerste helemaal zelf verzonnen bakrecept komt deze vrijdag online.

Spaghetti

Na een dagje babysitten flanste ik thuis een snelle spaghetti in elkaar. Altijd goed.

Healthy fish & chips

Een recept boordevol vitamine B7. Qua smaak zat het goed, maar op andere vlakken was verbetering mogelijk. Normaal zien jullie snel het recept voor een verbeterde versie voorbijkomen.

Salade met tonijn

Met salades kan je eindeloos variëren. Deze combinatie was zeker een winnertje. Wil iemand het ‘recept’?

Bagel met gerookte zalm

Perfect als lunch met een kommetje soep erbij.

Gegratineerde pasta met aubergine (veggie)

Omdat ik dol ben op de combinatie aubergine, tomaat en mozzarella, maar niet àltijd Parmigiana wil maken, experimenteer ik af en toe eens met iets andere manieren om die drie ingrediënten in een gerecht te verwerken.

Bagel met gerookte ham

Jammer genoeg verkopen ze geen bagels bij Colruyt en moet ik daarvoor speciààl naar een andere supermarkt… *knipoogt eens naar Artoo*

Zalmcarbonara met asperges

Een iets lichtere versie van een carbonara, met groentjes erbij. Ik mis groentjes écht wanneer die er niet bij zijn. Heeft nog iemand dat?

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments