Weekmenu 32-33 (2015): summer is my favourite colour (PS: Like mijn blog op Facebook!)

Het is net weer een beetje uit met de pret, maar toen we pas terug waren van Berlijn, deden de Belgische temperaturen goed hun best om onze vakantieheimwee wat te beperken. De afgelopen twee weken ging ik dan ook aan de slag met zomergroenten in alle kleuren van de regenboog, die zorgden voor smaakexplosies op ons bord en nu voor een kleurexplosie op mijn blog.

Omdat ik het een beetje gek vond om er een aparte blogpost aan te wijden, laat ik je in de introductie van dit bericht ook even weten dat aMuse Rouge nu ook een Facebookpagina heeft, waarvan de naam – tot grote frustratie van de perfectionist in mij – met een hoofdletter moest beginnen van Facebook. ‘Amuse Rouge’ dus. Ga jij ze liken? #prettypleasewithacherryontop

Pasta Parmigiana (V)

1 Pasta Parmigiana (2)

Als het nog uitleg behoeft waarom hier zo vaak something-Parmigiana op het menu staat, dan heb je ’t duidelijk nog niet geprobeerd. #shameonyou

Zoete aardappelsoep & wrap met olijventapenade (V)

2 Zoete aardappelsoep met wrap collage

Soms heb je niet zoveel zin om uitgebreid te koken of te eten. En dan is iets als dit gewoon prima. Zo raakt onze voorraadkast meteen ook weer wat minder vol.

Minestronesalade met tomatendressing

Minestronesalade met tomatendressing

Een beetje een gedeconstrueerde minestrone. Dankzij dit gerecht kwam ik erachter dat ik best wel fan ben van kidneybonen in een salade.

Oosterse bulgursalade met zalm

 

Oosterse bulgursalade met zalm

Ook de volgende dag stond er een salade op het menu. Deze keer nam ik bulgur als basis, omdat het weer eens wat anders is én omdat het gewoon heel erg lekker is. Eet jij weleens bulgur?

Noedels met kip en cashewsaus

Noedels met kip en cashewsaus

Dit ziet er niet zo smakelijk uit (vandaar dat ik het ook niet zo ingezoomd toon), maar geloof me: cashewnoten zijn altijd een goed idee. Ik moet alleen nog een beetje werken aan de structuur van dit gerecht…

Ontbijtwrap (V)

Wrap met avocado en ei

Oké, stiekem at ik dit gewoon als lunch, omdat ik echt geen 24 uur zonder mijn havermoutontbijtje kan, maar als je houdt van hartig in de ochtend is dit een goed idee. Omdat hiervoor een aparte receptpost uitschrijven belachelijk zou zijn, geef ik ‘recept’ rechtstreeks mee. Heb je drie seconden? Verwarm een tortillawrap in een pan, prak een avocado en bak een spiegelei. Leg alles op elkaar en kruid met peper & zout.

De gezonde vetten in de avocado en de proteïnen in het ei zorgen er bovendien voor dat je maag zeker een paar uur tevreden blijft.

Tagliatelle Carbonara

Tagliatelle Carbonara

Ah, Carbonara, de lekkerste manier om ‘inkoopdag’ nog eventjes uit te stellen…

Quinoapannenkoek (uiteraard V)

Quinoapannenkoek

Dit klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk gebruikte ik gewoon hét basisrecept voor pannenkoeken (250 g bloem, 0,5 l melk, 2 eieren), waarbij ik quinoameel gebruikte als bloem (o.a. te koop via Slim Concept in Lier).

Quinoameel maakt pannenkoeken niet alleen gezonder (als je die laag choco en bloemsuiker niet meetelt tenminste), maar ook veel vullender en vaster van structuur. Prima lunch op inkopen-uitsteldag.

Balletjes in tomatensaus met puree

9 Balletjes in tomatensaus met puree

Hier kreeg ik zin in toen ik het zo’n week geleden voorbij zag komen op het Instagram-account van Lieve. En dat ’t gesmaakt heeft!

Knoflookspaghetti (V)

Knoflookspaghetti

Eenvoud siert soms. Een romige ‘one pot pasta’ die weinig ingrediënten nodig had om bijzonder smaakvol uit te draaien.

Hummus à l’aMuse

Hummus met groenten

Geïnspireerd op mijn laatste maaltijd in Berlijn, maakte ik hummus-met-vanalles-bij als hoofdgerecht. Leuk idee waarmee je véél kan afwisselen!

Quinoasalade met makreel en dadels

Quinoasalade met makreel en dadels (1)

Een vriendin van mij app’te vorige week een foto van haar allereerste quinoapoging ooit. Dat deed mij eraan denken dat ik daar ook dringend nog eens mee moest experimenteren. En omdat ik niet vies ben van gewaagde combinaties deed ik dat maar ineens onder het motto: ‘hoe vreemder, hoe liever’!

Japans varkenshaasje

Japans varkenshaasje

Hoppa! Wàt een topper om dit overzicht mee af te sluiten. Had ik maar een portie of 37 extra gemaakt…

In de loop van deze week komen er drie uitgeschreven recepten online. Op welke hoop jij?

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    fieke 18 augustus 2015 (7:06 pm)

    Mmm! Ik ben benieuwd naar het recept van de zoete aardappelsoep 🙂