• Weekmenu 3-2015

Weekmenu 3 (2015): aMuse Rouge en de Pinterest-pizza

Nog eens een week waarin ik bijna elke dag heb kunnen koken. Er zijn een paar klassiekers voorbijgekomen, maar ook enkele nieuwe toppers, waarvan ik de recepten later deze week deel. Kijk alvast mee naar wat je kan verwachten!

Bloemkoolrijst met zalm en yoghurtsaus (no carbs)

Oftewel: een berg groenten met een stukje vis erbovenop. Wie zegt dat koolhydraatarme gerechten niet vullen, daag ik uit om dit eens te maken. Wij kregen dit serieus amper op! Het recept verschijnt overmorgen op m’n blog.

Scampi diabolique met witloof

Ik maakte de saus met Griekse yoghurt in plaats van room. Daarom ziet het geheel er iets minder gebonden uit. Maar het smaakte lekker fris en was niet zo zwaar als wanneer je room gebruikt. Het witloof voegde ik toe omdat ik belachelijk graag witloof eet!

Bananenbrood met appeltjes

De vier overrijpe bananen in onze fruitmand smeekten om dit nog eens te maken. Deze keer gebruikte ik appeltjes en rozijnen als ‘extraatje’ in plaats van chocola. Je zou de bananen opzettelijk zwart laten worden, zo lekker!

Tomaten-groentesoep (veggie)

Hoera voor maaltijdsoep! Boe voor het feit dat soep nooit charmant op de foto staat!

Pizza met Griekse yoghurt

Dit wilde ik al lang eens maken. Het is gebaseerd op een populair Pinterest-recept. Verrassend goed gelukt, dit! Je krijgt mijn recept later deze week.

Spaghetti

Ik had een craving voor spaghetti op de dag dat ik inkopen ging doen, dus ik bracht de ingrediënten mee en maakte mezelf en m’n lief heel blij! Wat ik ook maak, dit blijft onze favoriet!

Koken voor mezelf: pasta pesto (veggie)

Heel simpel, heel snel, heel ongeïnspireerd, maar ook gewoon heel lekker! Ik gebruikte amandelen in plaats van pijnboompitten en voegde lekker veel citroensap toe.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Le petit requin 19 januari 2015 (9:37 am)

    't Ziet er allemaal heel lekker uit, al ben ik vooral benieuwd naar de bloemkoolrijst met zalm en de scampi diabolique met witloof!