Weekmenu 29-30 (2015): avant Sedan

Hé, nog eens een blogpost op aMuse Rouge?

Joah, het was eventjes stil hier op de voorgrond. Maar dat komt omdat het op de achtergrond druk is! Een nieuwe blog in elkaar knutselen is niet niks voor een (easily frustrated) HTML newbie… Ik heb hem helaas dan ook niet afgekregen voor onze reisjes.

Wanneer je dit leest, ben ik immers met mijn vriend en zijn nonkel & tante onderweg naar Sedan. Een cadeau van hen, nog voor het afstuderen van m’n vriend. Waarom Sedan? Omdat daar een super lekker restaurant zou zijn in een oud fort. Ik beschouw het liever als la gourmandise flamande dan decadentie. Ahum.

Op zondag komen we terug van Frankrijk en op dinsdag vertrekken we met z’n tweetjes naar Berlijn. Amuserouge.be moet dus nog even wachten tot augustus. Voor nu kan ik je enkel wat eetinspiratie aanbieden in een vertrouwde lay-out. Toch ook niet slecht voor een druilerige zaterdag, hé?

Creamy One Pot Pasta (veggie)

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, bevat deze pasta geen room. Melk verricht wonderen wanneer je er je pasta in gaar kookt.

Spaghetti met venkel

Spaghetti met de minst favoriete groente van m’n liefje. Je zou haast gaan denken dat ik het expres doe…

Pitapizza’s met tonijn

Pitapizza's met tonijn

Koken uit de voorraadkast op een inspiratieloze dag.

Salade met meloen en garnalen

Ik hartje fruit! Héérlijk zomerse combinatie dit.

Pitapizza’s met spekjes

Pitapizza's met spekjes

Er waren natuurlijk nog pitabroodjes over. Dan nog maar eens pizzaatjes. Wel met andere ingrediënten deze keer.

Pasta Parmigiana (veggie)

Yuhuum! Telkens wanneer ik Parmigiana maak besef ik dat ik eigenlijk elke week Parmigiana zou willen maken. Ik voegde trouwens eens veggie gehakt toe.

Kippenburgers met kruidenmayonaise

Een idee dat ik al heel lang eens wilde uitproberen. ‘Burgers’ met kipfilet en mediterrane groenten. Ontzettend geslaagd! Ik probeer het recept nog uit te schrijven vooraleer we naar Berlijn vertrekken (maar ik beloof niks).

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Le petit requin 28 juli 2015 (7:58 pm)

    Mmm, die burgers zien er echt lekker uit! Ben al benieuwd naar het recept.
    Maar vooral: geniet van Berlijn, zo'n zalige stad (en eentje waar ik echt nog eens terug naar toe wil, al veel te lang geleden!).