• Weekmenu-28-2015

Weekmenu 28 (2015): anders dan anders

Het wordt steeds moeilijker om een overlappend thema te bedenken als titel voor de weekmenu’s. Waarom ‘anders dan anders’? Omdat ik in plaats van kippengehakt te kopen het zelf maakte, omdat ik vol-au-vent maakte in risottovorm en omdat ik zelf ketchup maakte from scratch… Anders dan anders dus. Kijk mee!

Aardappelsla met asperges

Vorige week riep ik al dat we de laatste asperges van dit jaar nu echt wel op hadden, maar dat was zonder mijn moeder gerekend. Haar diepvriezer ligt nog vol en zij gaf ons dus maar wat graag nog een pakje mee. Ik maakte een lenteachtige aardappelsla op een hete zomerdag. En dat ’t smaakte!

Snelle spaghetti met zelfgemaakt kippengehakt

 Spaghetti met zelfgemaakt kippengehakt (1)
Een spaghetti die in tien minuten op tafel staat, met zelfgemaakt gehakt dat een pak gezonder is dan het gehakt dat je in de winkel koopt. Wat daaraan is nu niet ideaal?

Tagliatelle met zalmsaus

Tagliatelle met zalmsaus (2)
Een superlekkere versie van pasta met zalm! Ik krijg er zelf alweer zin in als ik de foto zie.

Chocolade bananenbrood

Enkele overrijpe bananen smeekten om verwerkt te worden in een gezonde snack. Ik maakte de basisversie van mijn bananenbrood, maar voegde enkele eetlepels ongezoet cacaopoeder toe, voor een onvervalste chocoladesmaak. Yuhuum!

Vol-au-ventrisotto

Vol-au-ventrisotto (2)

Dit wilde ik al lang eens maken, maar vond ik niet echt geschikt voor de hete dagen van de afgelopen tijd. Afgelopen week hadden we helaas/gelukkig (schrap zelf maar wat voor jou niet past) weer enkele koelere, zelfs regenachtige zomerdagen. Risottoweer dus. Het ziet er absoluut niet zo uit, maar hoe lekker deze versie, zeg!

Spaghetti met zelfgemaakte ketchup (V)

Ik hou van ketchup! Ik voeg het graag toe aan tomatensauzen voor een zoete toets. Maar pasta met enkel ketchup gaat mij als voedingsconsulente een stapje te ver. Totdat ik deze zelfgemaakte versie ontdekte, tenminste. Sowieso een pak gezonder dan gewone ketchup en je maakt hem zo zoet, pittig of kruidig als je zelf wil. Ideaal!

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

  • comment-avatar
    Le petit requin 14 juli 2015 (11:41 am)

    Komt er ook een recept van het zelfgemaakte gehakt? Ben ik heel benieuwd naar, want het gehakt hier in Zwitserland is niet echt super te noemen, dus als dat beter kan, graag! 🙂

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 15 juli 2015 (11:03 am)

      Ik heb gewoon een kippenfilet in de blender gedaan en afgekruid. In dit geval met een mix van provençaalse kruiden en spaghettikruiden, maar je kan uiteraard eender wat gebruiken. Een recept kan je dat dus niet echt noemen. 😉