Weekmenu 27-29: aMuse amuseert zich in Italië

maar strooit nog snel wat eetinspiratie rond voor wie zich niet elke dag in een ander restaurant in de provincie Lombardije kan neerploffen.

De zomermaanden staan dit jaar overduidelijk gelijk aan veel buiten de deur eten. Hieronder deel ik het beste van wat ik de afgelopen drie weken zelf heb klaargemaakt, en ik schaam me een beetje dat het maar 9 foto’s blijken te zijn. Al hebben we van sommige dingen wel twee dagen gegeten en is ook het slaatje met meloen nog een paar keer voorbijgekomen. Verder maakte ik nog enkele hele lekkere maar helaas niet zo fotogenieke (maaltijd)soepjes.

Slaatje met witloof en scampi’s

Dit maakte ik voor mezelf. Merlot is niet zo gek op rauw witloof, terwijl ik echt houd van die typische bittere smaak.

Asperges met garnalen en oveneitjes

Een echt toppertje, maar dat kan ook moeilijk anders wanneer je én asperges én garnalen in de strijd werpt. Het recept vind je hier.

Salade met buffelmozzarella (veggie)

Een buffelmozzarella van een onuitspreekbaar Italiaans merk meenemen uit de supermarkt is altijd een goed idee. Gooi er nog wat gegrilde groenten, tomaten en basilicum bij en je hebt een makkelijke doordeweekse feestmaaltijd.

Pasta avocadopesto

Nog eentje voor mezelf. Hoewel ik avocado meestal zowat met de typische ingrediënten combineer – tomaat, basilicum, ei,… – vind ik het leuk om toch telkens te variëren in de manier waarop. Dit is er eentje dat perfect is voor één persoon. Het receptje is slechts een klik verwijderd.

Stamppot van zoete aardappel met kalkoen

Een gerecht vol vitamine B3. Telkens wanneer ik zoete aardappel eet, bedenk ik me dat ik het eigenlijk veel vaker zou moeten gebruiken, zo lekker!

Zalmbulgur met limoenyoghurt

Een recept uit ‘Meer dan 80 Spannende Salades’. Mijn review van het kookboek vind je hier en het recept zelf staat hier. Een zomers gerechtje waarvoor je absoluut niet lang uit de zon hoeft te komen. Klaar in een kwartier, tops!

Spaghetti seitan (veggie)

Wanneer er iets nieuws is in m’n supermarkt moet ik het altijd eens proberen. Al helemaal wanneer het gaat om iets vegetarisch. Het was best lekker, maar ik ben meer fan van andere vleesvervangers. Of misschien heb ik het perfecte seitangerecht gewoon nog niet gevonden. Tips zijn heel welkom, want er ligt nog een pakje seitan in onze ijskast!

Linguine met saffraansaus

Een receptje van mijn Italiaanse held Gino D’Acampo. Hij schreef mijn favoriete pastaboek. Later deze week verklap ik welk kookboek dat is en review ik het ook meteen. En omdat de kans groot is dat ik op dit moment langs het Gardameer zit te genieten van een goddelijke pasta, gun ik jou hetzelfde en krijg je deze vrijdag een uitgetypte versie van dit receptje. Bedankjes zijn welkom in de commentaar.

Pasta met kip in een pikante tomatenroomsaus

Een perfect voorbeeld van hoe restjes uit de ijskast soms de lekkerste gerechten worden. Met deze pasta maakte ik alles wat we nog in onze ijskast hadden staan op vóór onze vakantie. Maar in het vervolg ga ik er de ingrediënten zeker opzettelijk voor kopen. Zó lekker! Wie wil het recept?

O, en voor wie zijn Belgiëgevoel niet samen met zijn voetbalvlag heeft opgeborgen: een gelukkige nationale feestdag!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments