• Weekmenu 26-27-2015

Weekmenu 26-27 (2015): hallo hitte!

De temperaturen zijn inmiddels weer een beetje gezakt, maar o, wat heb ik genoten de afgelopen dagen. Ik ben een echt zomerkind! Oké, 38 graden hoeft het voor mij nu ook niet de hele zomer lang te zijn, maar de 25 die we nu hebben, voelt voor mij al een beetje fris.

Een bijkomend voordeel van de warmte vind ik dat ik minder honger heb dan normaal. Aan een simpel slaatje heb ik meer dan genoeg. Deze week vind je dus vooral slaatjesinspiratie hier!

Spaghetti Carbonara

Hoewel ik het een beetje zonde vind, mag je voor de lekkerste spaghetti carbonara toch echt wel alleen maar het geel van het ei gebruiken.

Wraps met aspergesla

Een geslaagde afsluiter van het aspergeseizoen! Klik voor het recept.

Oil & Vinegar-pasta

Oil&Vinegar-pasta

Oil& Vinegar-kruiden hebben mij al vaak gered van het frituur op momenten dat ik pas na 20.00 uur thuiskwam en nog moest beginnen koken. Deze pasta stond letterlijk in tien minuten op tafel. Misschien moet ik eens een Oil &Vinegar-inspiratie-artikel schrijven?

En toen werd het echt HEET! Groentjes inslaan en naar hartenlust combineren en experimenteren dus…

Salade met witloof en gerookte zalm

met zalm…

‘Big Mac’-salade

'Big Mac'-salade

met gehakt…

Salade un peu niçoise

Salade un peu Niçoise

en met tonijn!

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  Le petit requin 14 juli 2015 (11:25 am)

  Waarom is het zonde om enkel het eigeel te gebruiken? Dat is toch het beste excuus om meteen chocomousse te maken met de eiwitten, niet? 😉

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 15 juli 2015 (11:08 am)

   Da's waar, maar dan heb je weer meer dan 1 eiwit nodig, waardoor je met een eigeel-overschot komt te zitten en je verplicht bent om sabayon of zo te maken. 😉