• asperges

Weekmenu 21: May I just say, I love you, May?

Je regen en je kou doen me bijna vergeten waarom ik van je hou. Maar dan struikel ik weer over een feestdag. Eentje waarvan ik de naam of de reden nooit heb geweten, maar die het me nooit meer doet vergeten. May I just say I love you, May?

WEEK 21: MAY I JUST SAY, I LOVE YOU, MAY?

Vrijdag 17 mei 2013
Broodje avocado-tomaat met courgetteslaatje (veggie)
Zaterdag 18 mei 2013
Terriyakikip met wortelpuree
Zondag 19 mei 2013
Asperges met roerei, gerookte zalm en
citroenpasta
Maandag 20 mei 2013
Spaghetti
Dinsdag 21 mei 2013
Insalata Tricolore (veggie)
Woensdag 22 mei 2013
Autorijles 2: snel voorverpakt gedoe (gevulde tortelinni)
Donderdag 23 mei 2013
Pasta pestoroom

 

Broodje avocado-tomaat – Wie dit nog nooit heeft gegeten, moet meteen naar de winkel rennen en een avocado gaan kopen!

 

Broodje avocado-tomaat – Wie dit nog nooit heeft gegeten, mag niet verder lezen. Eerst die avocado gaan kopen. Wie dit al wel heeft gegeten, moet er zeker ook eens een courgetteslaatje bij maken. Ik experimenteerde met verschillende soorten azijn om de courgettes te marineren. Merlot en ik hadden een duidelijke favoriet…

 

Terriyakikip met wortelpuree – Het goede nieuws is dat dit superlekker was. Het beste nieuws is dat ik enkele ideeën heb om dit nóg beter te maken!

 

Teriyakikip met wortelpuree – Eerst wilde ik hier rijst en broccoli bij maken, maar ik had – heel vreemd – al eventjes zin in wortelpuree. En de pureepatatjes pasten ook perfect. Volgens Merlot was het zelfs beter dan dat het met rijst zou zijn geweest. Maar mijn liefje vind mijn gerechten altijd meteen perfect. Als ik dit eerst met rijst had gemaakt, zou hij zijn bedenkingen hebben gehad bij patatjes. Sowieso. Dat is één van de redenen waarom ik hem zo schattig vind.

 

Teriyakikip met wortelpuree – Eventjes experimenteren met de bordschikking. Als iemand een tip heeft voor een goed boek over ‘food styling’ en ‘food photography’, zou die delen lief zijn!

 

Mer bracht wat asperges mee… Genoeg voor vijf keer twee! Ook de mooie pastelblauwe ovenschotel is een cadeautje van haar.

 

Met 55 waren ze, de witte staven goud. Ik schilde en blancheerde ze, en stopte ze in porties in onze diepvriezer.

 

Asperges met roerei, gerookte zalm en citroenpasta – Een  deel ervan belandde dat weekend al op ons bord,  samen met een roereitje, wat gerookte  zalm en een superlekkere citroenpasta.

 

Asperges met roerei gerookte zalm en citroenpasta – De uitdaging is om elke keer een ander aspergegerecht te maken. Het eerste was er eentje om goed te onthouden. Zo lekker dat zelfs de zon kwam piepen! Al zou een kleine pastasoort een beter idee zijn geweest. Nu was een vork, een mes en een lepel nodig.

 

Spaghetti – Ah, spaghetti… Ik hou van ontzettend veel  dingen, maar een gewone spaghetti blijft volgens mij voor altijd mijn absolute  topfavoriet. Maar wel enkel de mijne, hé. Ik zal bijvoorbeeld nooit spaghetti  bestellen op restaurant, want die van iemand anders is nooit zo lekker als die  van mij. Jamais.

 

Insalata Tricolore – Hoe laat je een gigantische bos basilicum snel  verdwijnen voor hij slap wordt? Juist ja… pesto! Een evergreen’tje bij een  rood-witte Caprese.

 

Pasta pestoroom‘Wat krijg je als je room bij  pesto zou doen?’ Pestoroom, ah ja! We hadden nog een beetje pesto over van de Insalate Tricolore, maar niet genoeg  voor een gewone pasta pesto voor twee. Merlots idee om er wat room bij te doen,  was geniaal. Vooral omdat we ook nog een scheut room in de ijskast hadden staan  van vorige week. Ik ben een sucker voor  restjes wegwerken! En ook onze laatste twee tomaatjes verdwenen in deze pasta, want geen groentjes, dat gaat gewoonweg niet in dit huisje.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments