Weekmenu 17: De Toppertovertrein

Dat is zoals de Poppentovertrein, maar dan met toppertjes!

Deze week kan ik gewoon niet kiezen welk gerecht centraal moet staan in mijn weekmenu-post. Het zijn allemaal toppers, ze zijn allemaal in sneltreintempo klaar en ze proeven naar magie. Het is een Toppertovertrein.

WEEK 17: DE TOPPERTOVERTREIN

  • Vrijdag 19 april 2013: Lasagne Parmigiana
  • Zaterdag 20 april 2013: Pasta met scampi, tomaat en basilicum
  • Zondag 21 april 2013: Tomatensoep met basilicum & broodje avocado-tomaat (veggie)
  • Maandag 22 april 2013: Chinese tomatensoep
  • Dinsdag 23 april 2013: Chinese tomatensoep
  • Woensdag 24 april 2013: Pasta pesto met champignons en tomaat (veggie)
  • Donderdag 25 april 2013: Pasta met tapenade van paddenstoelen & olijven (veggie)

Op vrijdag had ik het meeste werk, maar dat kwam omdat ik voor 8 personen moest koken. Gelukkig is Merlot een behulpzame souschef. We maakten iets dat al een tijdje op onze lijst stond en dat zó lekker is dat je het gewoon moet delen met zo veel mogelijk mensen: een niet-veggie versie van mijn Parmigiana di Melanzane. Heel lekker, maar stiekem verkies ik nog steeds de veggie variant. Het vlees leidt een beetje af van het smakenspel tussen de andere ingrediënten. Of zoiets.

In het weekend was ik alleen thuis. Ik heb me dus niet moe gemaakt in de keuken, maar ik heb toch ontzéttend lekker, vers en gezond gegeten! Op zaterdag maakte ik in geen tijd een ‘altijd-lekker-pasta’. Wedden dat je zo snel niet naar het frituur had kunnen gaan? En dan op zondag één van die dingen waarvan ik zelf bijna niet kan geloven hoe belachelijk lekker ze zijn: een broodje avocado-tomaat. Wedden dat je in het vervolg niet eens meer naar het frituur zal wíllen gaan?

Verder maakte ik deze week een maaltijdsoep die exact smaakt zoals de tomatensoep bij de Chinees. Mijn Chinees althans, die van jou ken ik niet. Ik ontdekte dat versgemaakte pesto zonder look – wegens domweg vergeten – ook lekker is. En ik experimenteerde een veggie pasta bijeen die meteen een retourbiljetje verdiende.

Ook op vrijdag maakte ik iets dat onmiddellijk aan boord van de Tovertoppertrein had gemogen, maar hij zat al vol. Eventjes wachten op die van volgende week dus…

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments