• Weekmenu 17-2015

Weekmenu 17 (2015): aMuse Rouge en de stage

Voor de verandering stond deze week veel minder in het teken van het koken, en veel meer in het teken van mijn stage. Ik heb minder tijd en energie in de eetplanning gestoken, wat resulteert in een hoop ‘bwa-gerechtjes’. Een week zonder uitschieters.

Maar ik heb ook goed nieuws. M’n stage gaat zó goed dat mijn stress voor het lesgeven ondertussen zo ongeveer verwaarloosbaar is geworden. En daardoor is er opnieuw ruimte in mijn hoofd voor andere dingen, zoals de eetplanning en mijn blog. Snel op naar een volgende eetweek dus, wat mij betreft. Maar ik zal eerst nog laten zien wat we deze week naar binnen werkten.

Quiche met tonijn

Ik wilde al een tijdje eens proberen of tonijn lekker zou zijn in een quiche. Dat was het, maar niet uitzonderlijk.

Kokospasta met asperges en vis

Dit maakte ik bij m’n schoonmoeder thuis met wat er nog in haar ijskast lag. Ik heb er helaas geen foto van.

Courgettepizza (V, no carbs)

Dit zou m’n nieuwe Project Pinterest-post worden. Helaas vond ik het niet blogwaardig. Lekker was het absoluut. Krokant echter helemaal niet. In de plaats van een pizza werd het een brij op je bord. Niet echt aangenaam om te eten dus.

Wok met tofu en pindasaus (V)

Liefde voor pindakaas hier hoor. Met deze saus is àlles lekker. ‘Helaas’ pindakaas deelde ik ze al, in dit overheerlijke recept voor gado gado.

Spaghetti

Toen ik alleen thuis was, wat elke week minstens één keer gebeurt, flanste ik een snelle spaghetti in elkaar waarvan ik helaas vergat een foto te nemen.

Penne met kruidenkaas en zalm

De week eindigen deden we met een pasta-in-één-pot die op 10 minuten klaar is.

You May Also Like

3 Comments

 • comment-avatar
  fiekefatjerietjes 27 april 2015 (5:16 am)

  Yum, mijn ook valt direct op die wok met pindasaus. Ik ben een enorme fan van pindakaas!

 • comment-avatar
  Le petit requin 27 april 2015 (12:19 pm)

  Super dat je stage zo goed gaat! De foto van de wok trekt inderdaad het meeste aandacht, dat ziet er echt heel lekker uit 🙂

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 30 april 2015 (10:25 am)

   Bedankt!

   Het was gewoon gewokte tofu (die ik eens had gekruid met kippenkruiden), broccoli, wortel en rijst, met ook nog een eitje onder. En dan met die pindasaus uit het gado gado-recept. En afgewerkt met geroosterde cashewnoten.