Weekmenu 16: Het kan niet altijd sushi zijn

En wanneer het geen sushi kan zijn, is een sushisalade een super idee! Maar zie eens, hoe schoon!

WEEK 16: HET KAN NIET ALTIJD SUSHI ZIJN

  • Vrijdag 12 april 2013: Paddenstoelenpasta met zongedroogde tomaten en scampi’s
  • Zaterdag 13 april 2013: Maandelijks middelbaar-etentje
  • Zondag 14 april 2013: Uit eten
  • Maandag 15 april 2013: Sushisalade
  • Dinsdag 16 april 2013: Kabeljauwpuree met broccoli en tomaat
  • Woensdag 17 april 2013: Kip tandoori met rijst
  • Donderdag 18 april 2013: Pasta met witloofcurry en scampi’s

Een pasta met alleen maar lekkere dingen kan niet anders dan een lekkere pasta zijn. Dat bewees het gerecht dat ik op vrijdagavond op nog geen tien minuutjes tijd voor mezelf in elkaar flanste. Op zaterdag at ik patatjes op verplaatsing en op zondag kreeg ik in een bistro waar alles op leek te zijn, behalve de room – die net op leek te moeten – een bord roomsaus voorgeschoteld waaronder een pasta verstopt zat. Dan kan ik alleen maar denken: dat kan ik toch écht wel beter, hoor!

Maar soit, moving on. Naar de sushisalade! Ik combineerde alle ingrediënten die ik lekker vind in sushi in een salade. Zo gezond zo lekker, zo makkelijk, zo mooi en zo veel variatiemogelijkheden.

Op dinsdag mengde ik onder de bedenkelijke blik van Merlot eens kabeljauw onder puree. Met de eerste hap veranderde zijn blik van bedenkelijk naar verrast. De kabeljauwpuree zat boordevol smaak. Al moet ik wel toegeven dat de andere ingrediënten daar ook veel mee te maken hebben: véél knoflook, peper, zout, olijfolie en citroensap.

Op woensdag maakte ik een lekkere kip tandoori met rijst, maar miste ik zelf groentjes. De volgende keer stoom ik er broccoli bij! En op donderdag sloot een lekkere pasta met zoete witloofcurry onze weekmenu-week weeral af.

 Eigenlijk sloot het ijsje dat we daarna nog bij Myrtille aten onze weekmenu-week af, maar shhh.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments