• Weekmenu 16-2015 - rodekoolsoep

Weekmenu 16 (2015): aMuse Rouge en de rodekoolsoep voor de foto

Mijn rodekoolsoep is met stip op nummer één het best bezochte recept op m’n blog. Dagelijks komen mensen hier terecht door Google ‘rodekoolsoep’ of een variant daarvan te typen. Maar omdat het ook één van eerste recepten was die ik ooit uitschreef, was ik niet meer zo tevreden over de foto die erbij stond. Hóóg tijd dus om de soep nog eens te maken en een betere foto te nemen.

Op een zonnige dag zette ik dus een kommetje paarsrode soep neer tussen gifgroene blaadjes klimop en gewapend met m’n spiegelreflex legde ik het fantastische contrast vast.

Bloemkool-aardappelsla

Ik had nog eens zin in bloemkool, maar niet in een warm gerecht. Dan kom je al snel uit bij een salade.

Rodekoolsoep

Heel veel hartjes voor rodekoolsoep! <3 Al helemaal wanneer de kleur zo mooi overkomt op de foto.

Bloemkool-pastasalade

Omdat één bloemkool natuurlijk veel te groot is voor twee personen, moest ik er nog iets mee verzinnen. En o, dit was zo lekker, simpel en fris dat ik het recept wel moet uitschrijven. Eén van de dagen op m’n blog dus!

Ceasarsalade met gegrilde kip (no carbs)

Op de warmste dag tot nog toe stond er hier een Ceasarsalade op de planning. Ideaal. Wanneer het warm is, heb je immers minder calorietjes nodig omdat je lichaam er ook minder verbrandt. Bovendien bevat rauwkost veel water en vezels (die zorgen voor een vol gevoel).

AVG’tje: rodekool met stoofvlees en puree

Alles zelfgemaakt! De rodekool maakte ik met cranberrycompote en kaneel, en het stoofvlees met rode wijn en peperkoek. Wonderfully weird and weirdly wonderful!

De beste veggie spaghetti bolognaise (V)

Heel het weekend moest m’n liefje werken in het restaurant. Ik haalde voor mezelf dus een grote pot van de beste vegetarische bolognaisesaus uit de diepvries en smulde er twee dagen van.

Linzenmousse (veggie)

Voor ’s middags maakte ik iets wat ik eigenlijk tijdens Dagen Zonder Vlees nog had willen maken: veggie beleg op basis van linzen. Dit pakte super lekker uit en mag volgende dus op m’n blog!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments