Weekmenu 15: Sweet ‘n’ Sour Superfood

Speciaal voor Maure experimenteerde ik nog eens met quinoa. Eén van de vele dingen deze week die een sterretje waard waren.

WEEK 15: SWEET ‘N’ SOUR SUPERFOOD

  • Vrijdag 5 april 2014: Afhaalsushi
  • Zaterdag 6 april 2013: Spaghetti
  • Zondag 7 april 2013: Eten maken bij Mer: stoofpotje met varkensvlees en wintergroenten, met ovenpatatjes
  • Maandag 8 april 2013: Spaghetti – the sequel
  • Dinsdag 9 april 2013: Etentje bij Ecarlate & Céladon
  • Woensdag 10 april 2013: Croques met hesp, mozzarella en vijgenconfit
  • Donderdag 11 april 2013: Zoetzure quinoasalade met steak

Het weekend begon zoals al mijn weekends mogen beginnen: bij een liefdevolle liefjesfamilie met een goed glas wijn, afhaalsushi en twee gigantische bollen ijscrème met bergen slagroom erop. Het was het beste ijsje dat kan zijn: eentje zonder schuldgevoel. Ster nummer 1.

Op zaterdag werd een dagje shoppen in Antwerpen afgesloten met een bord simpele superspaghetti. Ster nummer 2.

Op zondag ging ik nog eens koken bij Mer. Vorige week verbloemde ze het nog als ‘komen eten’, nu vroeg ze me vlakaf of ik niet wilde komen koken. Je moet haar kennen. Ik maakte een zoete winterstoofpot die perfect paste bij de vriestemperatuur die de lente toen nog teisterde. Mijn moeder kon er niet van over – ‘zó lekker!’ – maar eigenlijk had ik een beetje vals gespeeld, want met zoete hoofdgerechten zit je bij Mer altijd goed. Soms vis ik schaamteloos naar complimentjes, ja. Ster nummer 3.

Op maandag aten Merlot en ik de rest van de sterrenspaghetti op. En op dinsdag beleefden we samen met Ettie en Mastic een nostalgische sterrenavond bij Ecarlate en Céladon thuis. Een avond die geen van ons ooit zal vergeten. Waarom niet? Curieuzeneuzemosterdpotten! Dat mag ik later pas vertellen. Ster nummer 4 with a cherry on top.

Op woensdag croques maar dan anders. En op donderdag de tweede quinoasalade die mag – wat zeg ik, moet – blijven! Sweet ‘n’ Sour Super Star!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments