Weekmenu 13: Italiaans veggie is de beste soort veggie!

De vegetarische Italiaanse keuken zorgt er op haar eentje voor dat ik geen vlees mis. En Merlot ook niet. Al zal hij dat niet toegeven, uit angst dat ik vlees dan voor altijd uit ons leven zal bannen. Ik ben immers maar een pasta pomodoro verwijderd van volledig veggie, maar dan flitst de gedachte ‘nooit meer spaghetti!’ door mijn hoofd en spring ik snel terug naar de andere kant van mijn denkbeeldige veggie scheidingslijn.

WEEK 13: ITALIAANS VEGGIE IS DE BESTE SOORT VEGGIE!

  • Vrijdag 22 maart 2013: Stokbrood met romige knoflookchampignons
  • Zaterdag 23 maart 2013: Very veggie Italiaans verjaardagsfeestje
  • Zondag 24 maart 2013:  Alleen thuis: pompoensoep met basilicum + broodje Caprese
  • Maandag 25 maart 2013: Pasta met prei en champignons
  • Dinsdag 26 maart 2013: Salade Caprese en stokbrood met mascarponespread
  • Woensdag 27 maart 2013: Mezzaluna met dragontomaatjes
  • Donderdag 28 maart 2013: Erwtenrisotto met munt en scampi’s

Deze week bewees dat je altijd wel Italiaanse veggie pareltjes uit je hoed kast kan toveren. Ik had mezelf uitgedaagd om op vrijdag enkel inkopen voor mijn verjaardagsfeestje mee te brengen en verder moest ik de hele week aan wat-ligt-er-nog-in-mijn-kast-koken doen. Automatisch kom je dan uit bij de Italiaanse eenvoud. Mijn uitdaging bleek helemaal geen uitdaging, want de week had gerust nog heel wat langer mogen duren.

Champignons zijn zó lekker met look, peper, zout, tijm, citroensap en eventueel een beetje room dat het bijna zonde is om ze ooit op een andere manier klaar te maken. Maar de combinatie van prei met champignons herinnert je er dan weer aan dat het toch de moeite loont om dat af en toe te doen.

Alles wat ik maakte voor mijn tweede veggie verjaardagsfeestje was zó lekker dat het bijna zonde zou zijn om ooit nog een niet-veggie verjaardagsfeestje te doen.

Een salade Caprese is zó lekker dat je moet opletten dat je niet altijd tomaten, mozzarella en verse basilicum in huis hebt, want dan zou je het elke dag eten. Al zijn tomaten blijkbaar ook superlekker met dragon en… sinaasappelsap.

Mascarponespread is zo’n ontdekking waarvan je wou dat je ze nooit had gedaan (zondig zalig!). En erwten met munt… Zijn daar nog meer woorden voor nodig?

Ik kan alleen maar tegen mezelf zeggen (bij gebrek aan iemand anders in de kamer): ‘kom kind, nog zo’n week!’

*Denkt eventjes aan spaghetti en springt weer terug naar de andere kant van de veggie scheidingslijn.*

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 40/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 5/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 35/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 4/6
Kijk nu: we hebben de 40 dagen al gehaald! 40 dagen zijn precies toch niet meer wat 40 dagen ooit geweest zijn…

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments