Weekmenu 12: Birthday Girl!

Een avond geen eten maken, omdat je al enkele dagen te laat bent met je weekmenu uit te schrijven, I think that’s what they call craaazy! Or ironyyy! Maar het was mijn verjaarweek en dan mag alles! Stiekem houd ik ook gewoon echt veel van havermout! Met sojamelk… Mmm!

WEEK 12: BIRTHDAY GIRL!

 • Vrijdag 15 maart 2013: Eten maken bij Mer: pasta met spinazie en zalm
 • Zaterdag 16 maart 2013: Very Veggie Verjaardagsfeestje: overvloed aan hapjes!
 • Zondag 17 maart 2013: Birthday Girl! Rode courgettesoep + overschot hapjes verjaardagsfeestje
 • Maandag 18 maart 2013: Salade Caprese met stokbrood
 • Dinsdag 19 maart 2013: Geen tijd om te koken, moet bloggen: havermout
 • Woensdag 20 maart 2013: Eten bij Maure & Gourmand: broccolipuree met kip
 • Donderdag 21 maart 2013: Veggie lasagnepasta met plattekaasbechamel

Vrijdag was mama-avond, want er is maar één iemand op de hele wereld die net zo enthousiast is als ik wanneer ik een nieuw paar schoenen heb gekocht. En daar offer ik graag een visdag voor op.

Mijn verjaardagsfeestje was een veggie hapjesfestijn. Helaas staat lang niet alles op de foto. Ik moet er nog steeds aan wennen dat ik een blog heb en dat ik maar beter van alles foto’s kan maken.
Volgens mij heb ik dringend een smartphone nodig. Dat zou al mijn problemen mijn fotoprobleem oplossen. Maar ik wil er wel een witte! En hij moet een touchscreen hebben waar ik met mijn nagels op kan typen. Tips zijn welkom!

Maar goed, ik zorgde voor zes zelfgemaakte dips en tapenades, brood, rauwe groentjes, chips met salsa, dadels met kruidenkaas, omeletrolletjes met plattekaas, curry en appel, haar pestocake, kerstomaatjes, mozzarella, olijfjes, minipizzaatjes, pudding, snoepjes en de nu al notorious Nederlandse arretjescake. Google maar eens! Heel makkelijk en snel om te maken, súper lekker, maar je voelt zó je aderen dichtslibben… Seriously!

Mijn echte verjaardagsdag ging in stilte voorbij, met een kommetje soep. Ik was immers helemaal alleen thuis. Ocharme, hé? Ik weet het. Het was bovendien mijn eerste verjaardag zonder mijn
Pamplemousse’je. En mijn eerste verjaardag waarop de zon achterwege bleef. Toeval volgens sommigen, maar ik weet wel beter. Mijn zonnetje is gewoon niet
meer hier.

Mijn verjaardag ging over in alweer een nieuwe werkweek. En die begon met een salade Caprese, want dat stelt nooit teleur. Havermout trouwens ook niet. Op woensdag hadden we een gezellige avond bij Maure en Gourmand, en dat is mij best een vleesdag waard. We sloten deze weekmenu-week af met mijn veggie lasagnepasta – met een mengeling van plattekaas en kruidenkaas in plaats van bechamel deze keer.

En nu: op naar verjaardagsfeestje nummer 2!

De tussenstand na deze week ziet er zo uit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
 • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 33/40
  • waarvan maximum 15 dagen vis: 4/15
  • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 29/25
 • Maximum 6 dagen vlees: 4/6

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments