Weekmenu 11: Ik deed wat ik nooit doe maar voegde een tomaat toe!

Dat ik een zin waarvan ik nooit had gedacht dat hij nog eens de titel zou worden van één van mijn weekmenu’s… Maar deze week deed ik dan ook iets wat ik nooit doe: frietjes halen. Shhh!

WEEK 11: IK DEED WAT IK NOOIT DOE MAAR VOEGDE EEN TOMAAT TOE!

 • Vrijdag 8 maart 2013: Romige avocadopasta
 • Zaterdag 9 maart 2013: Frietjes *insert sad face*
 • Zondag 10 maart 2013: Alleen thuis: broodje tomaat & avocado
 • Maandag 11 maart 2013: Groentjespasta met zalm
 • Dinsdag 12 maart 2013: Havermout
 • Woensdag 13 maart 2013: Veggie lasagnepasta
 • Donderdag 14 maart 2013: Te laat om te koken: pompelmoes en sojayoghurt

En weet je waarom ik dat nooit doe? Het smaakt mij niet. Ik, het meisje dat tijdens haar lagere schooltijd permanent op de grond door het raampje van de oven zat te kijken hoe haar kant-en-klare pizza warm werd, dat hamburgers uit de diepvries – zo van die waar al saus en al tussen zit – at als snack en dat toastjes besmeerde met mayonaise en cocktailsaus. Ik vind frieten helemaal niet meer lekker omdat ze te vet zijn.

Maar het was 20.00 uur en er moest gegeten worden. Uit eten gaan, was geen optie, want Merlot en ik waren was de computerproblemen bij Gourmand en Maure aan het oplossen. Met tegenzin liep ik dan maar naar het frituur. Al wil ik wel duidelijk stellen dat ik liep omdat het koud was, en niet omdat ik zoveel zin had in frieten. Had het weer mij toegelaten mijn gemoedstoestand naar behoren te uiten via mijn manier van lopen, dan had ik geslenterd en was ik halfweg eventjes op de stoep gaan zitten huilen.

Ik bestelde voor mezelf een mini pakje frieten en een potje stoofvlees, volgens mij toch iets beter dan een curryworst en consorten. Terug op weg naar Maure en Gourmand kreeg ik opeens een lumineus idee. In onze ijskast lag nog een tomaat. Hoera! Na een omweg via ons huisje kwam ik bij Maure en Gourmand aan met frietjes, stoofvlees en een tomaat! Ze maakte het slechte gevoel dat ik had over de frietjes én over de eerste vleesdag in weken niet helemaal goed, maar ik heb gedaan wat ik kon…

Het dieptepunt van de week werd omsingeld door de twee hoogtepunten: avocado yummyness! En verder is mijn wat-heb-ik-nog-in-huis veggie lasagnepasta met op de achtergrond de bekendmaking van de nieuwe paus ook het vermelden waard. Alle componenten van lasagne – maar dan zonder lasagnebladen of vlees – op een onconventionele manier in een ovenschotel gedropt – pasta gemengd met verse tomatensaus en een beetje kaassaus, overgoten met de rest van de kaassaus – en in de oven gezet tot bruinige bubbelende bellen verschenen. Het enige woord dat Merlot hoorde toen ik hem vertelde wat we gingen eten, was ‘kaas’, dus hij was grote fan.

De tussenstand na deze week ziet er zouit:

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
 • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 27/40
  • waarvan maximum 15 dagen vis: 3/15
  • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 24/25
 • Maximum 6 dagen vlees: 3/6

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments