Weekmenu 10: Restjes en restjes van restjes

Die arme kindjes in Afrika, je moet er soms wat voor over hebben.

WEEK 10: RESTJES EN RESTJES VAN RESTJES

  • Vrijdag 1 maart 2013: Pasta met mangosalsa (veggie versie!)
  • Zaterdag 2 maart 2013: Etentje voor Maure & Gourmand: aardappelsoep met rozemarijn – Parmigiana di Melanzane (yum as ever!)
  • Zondag 3 maart 2013: Onverwacht alleen: pasta met gegrilde aubergine en tomaat
  • Maandag 4 maart 2013: Panini’s met restje gegrilde aubergine
  • Dinsdag 5 maart 2013: Pasta met basilicumpesto en artisjokken
  • Woensdag 6 maart 2013: Pasta met artisjokpesto
  • Donderdag 7 maart 2013: Rijst met ketchupcurry van Hugh Fearnly-Whittingstall (die van ‘Veg!’)

Niets ging deze week zoals gepland. Het begon allemaal met een restje gegrilde aubergineplakjes op zaterdag. Het ging verder met Merlot die onverwacht niet thuis was op zondag, waardoor met dat restje van zaterdag zelfs op maandag nog iets moest worden verzonnen.

Op dinsdag aten we pasta met een restje basilicumpesto, waarna we zaten met een restje artisjokken dat op woensdag verdween in een verrassend lekkere artisjokpesto die Merlot en mij leerde dat wij eerder fan zijn van artisjokken in combinatie met Parmezaanse kaas dan van artisjokken tels quels.

Op donderdag verdwenen enkele worteltjes uit de ijskast in de ketchupcurry uit ‘Veg!’. Jammer genoeg niet zo’n aanrader. De eerste vijf happen zijn wel lekker, de daaropvolgende vijf zijn niet slecht, maar daarna wordt het saai. Ik had preventief zelfs nog een extra groentje (erwtjes) toegevoegd omdat ik er al een beetje voor vreesde, maar helaas. Dit was dan ook het eerste gerecht waarin Merlot vlees miste, eigenlijk gewoon omdat een beetje kip het net iets minder eentonig zou maken. Voor dit gerecht ga ik de naam van de-man-met-de-moeilijke-naam alvast niet vanbuiten leren.

De week begon veel beter dan ze is geëindigd. Maar we hebben wel aan de arme kindjes in Afrika gedacht. En we hebben weer 7 dagen op 7 veggie gegeten. En er komt altijd een nieuwe week.

De tussenstand na deze week ziet er zo uit (we zitten al in de helft!):

Dagen Zonder Vlees (13-02-2013 – 30-03-2013)
  • 40 Dagen écht Zonder Vlees: 21/40
    • waarvan maximum 15 dagen vis: 2/15
    • dus eigenlijk minstens 25 dagen écht veggie: 19/25
  • Maximum 6 dagen vlees: 2/6

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments