• Vitamine K-recept

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Toen ik een recept voor de vitamine K ging bedenken, wist ik algauw dat ik iets met peterselie wilde doen. De andere vitamine K-bronnen had ik immers al in andere vitaminerecepten gebruikt. Wanneer je in de lente met peterselie in je hoofd zit, is de gedachtesprong naar asperges nog maar heel klein. We kunnen er immers maar zo kort van genieten!

Haal nog maar snel een pak asperges in huis. Je wil toch niet tot volgend jaar moeten wachten om dit recept te kunnen uitproberen? Ik bedoel: kijk nu naar dat lopend eigeel!

Vitamine K-recept: asperges met peterseliepasta

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g kleine pastasoort
  • 500 g witte asperges
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • ½ citroen
  • Scheut natuurazijn
  • Peper & zout
  • VOOR DE PETERSELIEPESTO:
  • Bron van vitamine K: 1 bosje verse peterselie
  • Bron van vitamine K: handvol verse spinazie
  • 50 g Grana Padano (of Parmezaan)
  • 125 g Griekse yoghurt
  • Peper & zout
  • Bron van vitamine K: olijfolie

Wat moet je doen?

  1. Begin met de peterseliesaus. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender en mix tot een smeuïge ‘pesto’.
  2. Breng gezouten water aan de kook en schil de asperges. Doe de pasta in het water zodra het kookt. Voeg (afhankelijk van de dikte) 8-10 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe.
  3. Pocheer de eieren. Breng daarvoor een andere (hoge!) pot met water aan de kook. Zet het vuur stiller wanneer het water kookt, zodat er enkel nog kleine belletjes aan het oppervlak verschijnen. Doe een genereuze scheut azijn in het water. Maak een waterkolk door met een garde in het water te roeren. Doe ondertussen elk van de eieren in een tasje. Laat ze één voor één voorzichtig in het water glijden wanneer de draaikolk nog maar rustig draait. Haal de eieren na 3,5 minuten uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
  4. Haal de gare asperges met een keukentang uit het water. Giet de pasta af en meng met de peterseliesaus.
  5. Verdeel de peterseliepasta over twee borden. Schik er de asperges bovenop. Strooi de garnalen erover en besprenkel die met wat citroensap. Werk beide borden af met een gepocheerd ei en kruid het geheel nog eens met peper en zout.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Jody 12 juni 2015 (8:09 am)

    Man, dat ziet er lekker uit! Deze sla ik op.