Verhuizen naar m’n eigen huisje! – Interieur inspiratie

Over enkele weken moet ik definitief afscheid nemen van de straat met de mooie naam en de jongen met het mooie hart. Ik laat een stukje van het mijne achter, maar de rest van mij verhuist naar de andere kant van Lier.

Bij een nieuw huisje horen nieuwe spulletjes. Het grootste gedeelte van mijn tijd – en die heb ik momenteel in overvloed #wantvakantie #leerkrachtzijn – besteed ik dan ook aan de zoektocht naar leuke meubels en woonaccessoires die toch betaalbaar zijn. Ik moet het vanaf nu helemaal alleen doen, hé. Ah ja.

Wanneer het op interieur aankomt, ben ik zo iemand die niet op voorhand weet wat ze wil en 1001 dingen leuk vindt die allemaal een verschillende stijl vertegenwoordigen en dus waarschijnlijk bij elkaar staan als een tang op een varken. Al weet ik dat nooit zeker. Om een totaalbeeld te kunnen vormen ontbreekt het mij immers aan… iets. Ruimtelijk inzicht of zo?

Soit, om mezelf te beschermen tegen miskopen, ben ik op zoek gegaan naar interieur inspiratie onder de vorm van beeldmateriaal dat bewijst dat bepaalde dingen mooi staan bij elkaar. #yaypinterest

En dit heb ik uit mijn zoektocht geleerd…

Mix & match = mooi

Hout, metaal, beton, baksteen, kurk… Het liefst wil ik alle soorten verschillende structuren en materialen door elkaar in huis halen!

Interieur inspiratie (verschillende materialen)

Een houten tafel met een metalen onderstel vind ik supermooi.

Daarnaast ben ik fan van de combinatie van een bank en stoelen om op te zitten aan tafel. Dat is praktisch, want plaatsbesparend, en geeft je een excuus om zelfs in je eetkamer kussentjes en plaids te leggen. Het kurken bankje uit de derde foto is trouwens van Ikea.

O, en op de industriële hanglamp uit de laatste foto ben ik he-le-maal verliefd. Geen idee waar die vandaan komt, maar ik ga op zoek naar een betaalbare look-a-like…

Interieur inspiratie (verschillende materialen2)

Ik zou zo een bakstenen of betonnen accentmuur in huis willen. Helaas is die niet aanwezig in mijn huisje, maar ik heb inmiddels geleerd dat je die ook kunt faken met stenenstrips of betonverf… Heeft iemand daar ervaring mee?

Moest ik handiger zijn, zou ik sowieso voor mezelf een bed van palletten maken! Ik heb het hele internet al afgestruind op zoek naar een kant-en-klaar exemplaar dat je kan kopen, maar voorlopig zonder succes.

De houten balk als kapstok uit de derde foto vind ik een leuk en praktisch idee! En het houten meubel/schap uit de laatste foto vind ik gewoon mooi om achter je zetel te hebben staan!

Black & white baby!

zwart-wit 2

Wit moet de hoofdkleur worden in m’n huisje. Maar zwart mag zeker ook ontbreken. Volgens mij is dat een combinatie waar je nooit op uitgekeken raakt.

De afzonderlijke lampjes zoals op de bovenste twee foto’s vind ik supermooi!

En ik wil ook heel graag een fotomuur zoals op de laatste foto. Ik weet nog niet of ik die met persoonlijke foto’s zou maken, met kaartjes of met afbeeldingen die ik online vind.

zwart-wit

Naast wit en zwart, mag ook grijs niet ontbreken. De ladekasten op de laatste foto vind ik heel mooi naast elkaar staan. Misschien een idee voor in mijn bureau.

Daarnaast ben ik ook weer fan van de alternatieve kapstok uit de eerste foto en vind ik dat het Bestå-meubel van Ikea het heel goed doet als simpel en strak tv-meubel.

All that glitters…

All that glitters

Koper/brons mag sowieso niet ontbreken in het huisje van een ginger! Maar ook van goud gaan mijn ogen glinsteren… De badkamer lijkt mij een ideale plek om je helemaal uit te leven met fonkelende materialen, maar dat wordt denk ik een project voor over een paar jaar. #wantgeenezeldiegeldpuntjepuntjepuntje

Pretty pastels & gorgeous greens

Pastel

Naast koper lijkt het me ook leuk om pastelkleuren in huis te brengen. Ik zou niet voor een hele roze zetel gaan, maar servies (dat dan natuurlijk wel tentoongesteld moet staan) lijkt me daar ideaal voor. Sowieso wil ik geen matchy-matchy servies, maar allerlei (pastel)kleuren, materialen en vormen door elkaar!

Het rekje op de middelste foto bovenaan vind ik ontzettend leuk, en het is dan nog eens ontzettend betaalbaar ook, van Hema!

Groen in huis

Ik zal ook aan m’n groene vingers moeten werken, want planten in huis staan toch wel gigantisch leuk, vind ik…

Volgens mij ben ik dus een beetje verliefd op de industriële stijl: niet te netjes, een beetje ruw. Met verschillende structuren en materialen, wat zwart, een beetje kleur en koper, maar vooral veel wit. Of zoiets.

Wat vind jij mooi? En heb jij nog tips voor betaalbare (web)winkels met leuke meubelen en woonaccessoires? 

Misschien vind je dit ook leuk!

6 Comments

 • comment-avatar
  Cindy 7 augustus 2016 (5:35 pm)

  Maison du monde heeft ook mooie industriële spullen.

 • comment-avatar
  Eef 8 augustus 2016 (3:43 pm)

  Ziet er goed uit, je inspiratie-verzameling! Het enige wat in mijn ogen wat vloekt met de rest, zijn die pastels. Maar misschien wel leuk in een apart kamertje waar je wat een rustige sfeer wil. Lichtblauw (niet te fel, eerder koel) en lichtgrijs op je slaapkamer werkt trouwens heel rustgevend. En voor de rest: als je in het begin niet zo’n groot budget hebt, werkt dat sowieso creativiteit in de hand. En zo is je interieur niet in 1-2-3 af en groeit het organisch, wat ik meestal leuker vind (zo is het bij ons ook gegaan 🙂 wij hebben veel stuff uit Ikea, kringloopwinkels en zelfgemaakt). Veel succes!

  • comment-avatar
   aMuse Rouge 8 augustus 2016 (3:56 pm)

   Dank je voor je feedback! Dat heb ik dus nodig, hé, want ik “zie” dat zelf niet om één of andere reden…

   Met kringloopwinkels heb ik nog geen ervaring maar misschien moet ik daar inderdaad eens gaan rondsnuffelen… Bedankt voor de tip!

 • comment-avatar
  Eef 8 augustus 2016 (9:03 pm)

  Graag gedaan 🙂 en ik ken dat gevoel! Als je met je neus ergens dicht tegen zit, zie je het soms niet goed meer he.
  Ik heb in de kringloopwinkel al hele leuke dingetjes voor servies gevonden, dus echt de moeite als je zoals jij zo een “samengesteld” servies wilt! Ook leuk om oude kaders te vinden (voor je muur met prenten/foto’s): die hebben dan al wat geleefd en zijn veel goedkoper. En ik kan nog wel even doorgaan, ben daar enthousiast over, over interieurs inrichten 😀

 • comment-avatar
  Annelies 20 augustus 2016 (1:48 pm)

  Wat ik net als jij leuk vind, is een mix van servies in allerlei vormen, maten en kleuren. Ik heb dat nl. ook. Een deel is van de Kringwinkel. Sommige spullen zijn van rommelmarkten. Maar ook zaken van Kitch Kitchen (Grooote winkel in Amsterdam), tante JoJo in Leuven, Oui in Hasselt. En Paplou in Hasselt (voor andere leuke spulletjes e,n kleding). Kijk anders even naar mijn laatste blogpost, daar heb ik wat linken verzameld onder de namen van de winkeltjes. Succes ermee! En fun!!!

 • comment-avatar
  Le petit requin 22 augustus 2016 (12:05 pm)

  Moeilijk he! Nu wij binnenkort gaan verhuizen, willen we ook wat dingen veranderen in het interieur. Maar behalve dat het inderdaad nogal onmogelijk is om alle leuke dingen in één keer aan te kopen (ookhierzogeenezeltje 😉 vind ik het inderdaad ook moeilijk om te kiezen. Zo heb ik op Pinterest een bord met leuke boekenkasten, alleen zijn dat zoveel verschillende stijlen door elkaar, die ik elk op zich wel leuk vind, maar samen echt niet gaan werken.

  Die pastels lijken mij wel te kunnen werken als je het vooral als accessoires ziet bij vb. het zwart-witte; als je het de overhand wilt laten nemen, denk ik dat je zwart-wit-idee wat gaat verdwijnen. Dat koper/brons is denk ik moeilijker te combineren, maar zoals je zegt kan het waarschijnlijk wel als je het bijvoorbeeld op één of twee kamers toepast.
  Succes alleszins! 🙂