• Veggie preparé

Veggie preparé/martino #DZV2015

Dit is een deel van de reden waarom ik deelneem aan DZV: veggie pareltjes ontdekken. En het hoeft zeker niet altijd spectaculair te zijn. Neem nu deze veggie preparé. Door enkele alledaagse ingrediënten samen te voegen, bekom je iets heel nieuws. Iets wat je redt van het eeuwige bo’ke-met-choco-of-confituur

Wat eet jij meestal ’s middags wanneer het veggie moet zijn?

Veggie preparé/martino #DZV2015

Wat heb je nodig?

  • 1 blik kikkererwten
  • 3 grote wortels
  • 1 kl harissa
  • 1 el mosterd
  • 2 el ketchup
  • 1 (rode) ui
  • Enkele augurken, naar smaak
  • ½ citroen
  • 2 el olijfolie
  • Zout

Wat moet je doen?

  1. Schil de wortels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Giet ze daarna af en koel ze onder de koude kraan.
  2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken.
  3. Doe de kikkererwten en de wortels in de blender. Voeg de olijfolie, harissa, mosterd, ketchup en het citroensap toe. Maal het geheel fijn. Kruid de veggie preparé af met zout.
  4. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de augurken in blokjes. Meng die onder de preparé.
Klaar!

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

  • comment-avatar
    Le petit requin 5 maart 2015 (5:38 pm)

    Hmm, dit ga ik eens uitproberen. Smaakt het eerder naar préparé of eerder naar martino? Dat laatste eet ik minder graag, maar misschien kan ik in dit recept dan gewoon minder augurken en evt. maar een beetje ketchup en moster doen?

    Als ik veggie eet 's middags, eet ik eigenlijk veel vaker een slaatje ofzo. Als broodbeleg kies ik meestal voor humus en kaas (jarenlang lustte ik enkel jonge kaas, dus er gaat nu wel een wereld open).

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 5 maart 2015 (7:33 pm)

      Het smaakt echt wel eerder naar martino, maar dat ligt aan de ui, augurk, ketchup en mosterd. Je kan die vier ingrediënten gewoon weglaten, maar zelf vond ik het dan wat saai/eentonig smaken. 🙂

  • comment-avatar
    lieziepeasy 5 maart 2015 (8:06 pm)

    Woehoe! Kan niet wachten om dat eens uit te proberen. Ik vind het broodbeleg het lastigste aan dagen zonder vlees, dus dit zou echt een winner kunnen zijn!

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 8 maart 2015 (10:35 am)

      Dat vind ik zelf ook! Zeker aangezien ik geen kaas lust en eigenlijk ook nooit confituur of choco eet op brood/crackers. 🙂