• Tofu-curry

Veggie beleg: tofu curry #DZV2015

Een vegetarisch belegrecept geïnspireerd op eentje van Dorien van Jonge Sla.

We moeten daar eerlijk in zijn: op zich heeft tofu niet veel smaak. ‘t Zit hem dus allemaal in de saus. En dit sausje smaakt exact zoals de saus van de kip curry die je bij de beenhouwer of de supermarkt koopt. Zelfs nog ietsje beter, zoals altijd het geval is wanneer je iets zelf hebt gemaakt.

Veggie beleg: tofu curry #DZV2015

Wat heb je nodig?

  • 250 g tofu
  • 1 el (magere) natuuryoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1-2 kl currypoeder, naar smaak
  • 1-2 kl kurkumapoeder
  • 1 kl zoute sojasaus
  • Een beetje citroensap
  • Zout

Wat moet je doen?

  1. Snijd de tofu in blokjes van 1 x 1 cm en bak die aan op een heet vuur, in een antikleefpan zonder vetstof. Laat de tofu daarna volledig afkoelen.
  2. Maak de saus door alle andere ingredïenten te mengen. Curry zorgt voor de smaak, kurkuma voor de kleur. Het hangt dus van je persoonlijke voorkeur af of je daar één of twee koffielepeltjes van gebruikt. Ik gebruikte van beide twee lepeltjes.
  3. Meng de afgekoelde tofublokjes onder de saus.
  4. Klaar.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Le petit requin 31 maart 2015 (12:16 pm)

    Gisteren gemaakt en jummie, dit komt zeker nog op tafel (zeker ook eens met kip)!
    Wat nog beter kan: de volgende keer niet per ongeluk veel te veel azijn gebruiken voor mijn verse mayonaise, waardoor ik moet aanvullen met veel meer ei en olie dan voorzien en dus eindig met een gigantische pot mayo… Maar aan die lompigheid van mij kan jij natuurlijk niet veel doen 😉