• Veggie beleg mangohummus

Veggie beleg: mangohummus

De foto lijkt een beetje op die van de linzenmousse maar omdat het toch weer net anders smaakt, wilde ik dit recept ook delen. Ik blijf erbij: je kan nooit genoeg zelfgemaakte (veggie) belegrecepten hebben. Het is zo’n makkelijke manier om calorieën te sparen.

Veggie beleg: mangohummus

Wat heb je nodig?

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt gewicht 250 g gram
  • ½ mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 kl mosterd
  • 1 el kurkuma
  • 1 el currypoeder
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Optioneel: verse basilicum
  • Optioneel: enkele zongedroogde tomaten

Wat moet je doen?

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder water. Doe ze in de blender, samen met de rest van de ingrediënten, en mix tot een smeuïg geheel.

Tip

Bouw de olijfolie geleidelijk op. Je kan steeds wat extra toevoegen, maar eruit halen gaat niet.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments