• Veggie beleg: linzenmousse

Veggie beleg: linzenmousse

Een gezond smaakbommetje dat super lekker is op een cracker!

Veggie beleg: linzenmousse

Wat heb je nodig?

  • 100 g rode linzen
  • 5 halfzongedroogde tomaten + wat van de olie
  • 3 dl water
  • 2 kl kurkuma
  • 2 kl currypoeder
  • Snuifje cayennepeper
  • Zout

Wat moet je doen?

  1. Doe de rode linzen samen met het water in een potje en laat ze zo’n 20-25 minuten op een zacht vuurtje koken tot al het water is opgenomen. De linzen verliezen hun kleur, dat is normaal.
  2. Doe de halfzongedroogde tomaatjes samen met wat olie ervan in de blender. Doe de linzen erbij en blend tot een smeuïge mousse. Voeg eventueel nog wat extra olie toe.
  3. Doe alle kruiden erbij en mix nog een laatste keer.
  4. Laat de linzenmousse volledig afkoelen in de ijskast.

Misschien vind je dit ook leuk!

3 Comments

  • comment-avatar
    Le petit requin 27 april 2015 (12:17 pm)

    Dit ga ik zeker eens uitproberen! Heel leuk trouwens, die recepten voor veggie beleg, want hoewel ik bij warme maaltijden al een uitgebreid repertoire aan vegetarische maaltijden heb, is dat bij (boterham)beleg echt nog niet het geval.

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 30 april 2015 (10:29 am)

      Hier hetzelfde. Ik zou daar ook nog wat meer variatie in willen brengen. Wanneer je zo wat veggie belegrecepten hebt, kan de lunch eigenlijk perfect altijd veggie, hé? Ik smeer in ieder geval toch enkel 'normaal beleg' als vleessla, kip curry etc. omdat het zo makkelijk is, niet omdat ik het zo lekker vind.

  • comment-avatar
    Le petit requin 11 maart 2016 (6:10 pm)

    Amai, te zien aan bovenstaande datum heeft het belachelijk lang geduurd vooraleer ik dit effectief uitgetest heb. Beter laat dan nooit, zullen we maar denken, want nooit zou echt wel zonde geweest zijn: we vinden het namelijk allebei heel lekker! Merci voor alweer een geslaagd recept!