• Vegetarische curry met spinazie

Vegetarische curry met spinazie (en geheim ingrediënt!)

Omdat Annelies ernaar vroeg.

Omdat ik er zelf eigenlijk geen idee meer van heb waarom ik niet meer blog.

En omdat dit verdomd lekker was!

Of ik nu blog of niet, zoals elk jaar doe ik weer mee met Dagen Zonder Vlees. En zoals elk jaar begin ik mij stiekem een beetje af te vragen waarom ik niet gewoon altijd vegetariër ben. Moeilijk vind ik het in ieder geval niet. Ik heb voldoende inspiratie, eet quasi elke dag anders en altijd lekker.

Naar aloude gewoonte vind ik het enkel een beetje lastig om vegetarisch te eten wanneer ik niet thuis ben. Op de lunchkaart bij Bar Muza stonden véél aanlokkelijkere dingen dan de ‘groentesoep’, en al helemaal als je je bedenkt dat de zon op dat moment vol op m’n snoet scheen.

Daarnaast schreeuwden ook de garnaaltjes die bij vrienden op tafel stonden keihard m’n naam. Want zoals ik ondertussen wel doorheb, mis ik vis, schaal- en schelpdieren veel erger dan vlees. Misschien moet ik het pescotarisme eens verkennen…

Maar goed, eerst dit recept maar eens uitschrijven. Ik doe het niet vaak, maar deze keer gebruikte ik een vleesvervanger. Al denk ik nu dat dit gerecht net zo lekker zou zijn met alleen maar groentjes.

Ik kan me voorstellen dat het geheime ingrediënt een beetje vreemd overkomt, maar doe het er toch maar in, oké? Het maakt een wereld van verschil. Ik heb het zelf geproefd zonder en met, en geloof me, het erin mikken was a stroke of genius.

Je merkt het, het bloggen heb ik dan misschien wel een beetje verleerd, mijn arrogantie zelfvertrouwen in de keuken is nog steeds aanwezig. Gelukkig kan ik het steken op de provincie waarin ik woon!

Vegetarische curry met spinazie

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

 • Vleesvervanger, bv. een bakje vegetarische tofureepjes
 • 1 ui
 • 2 wortelen
 • 2 handjes groene boontjes
 • 2 flinke handen spinazie (vers of diepvries)
 • Beetje water
 • 2,5 dl room
 • 2 el pickles
 • Vetstof
 • Currypoeder
 • Kurkuma
 • Peper & zout

Wat moet je doen?

 1. Bak de vegetarische reepjes in een diepe antikleefpan of wok aan in wat vetstof.
 2. Schil en snipper ondertussen de ui en voeg die toe.
 3. Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Voeg ook die toe.
 4. Haal het uiteinde van de groene boontjes en snijd (of breek) ze in hapklare stukken, bv. elk boontje in drie. Ook die mogen erbij.
 5. Kruid het geheel naar smaak af met peper, zout, currypoeder en kurkuma.
 6. Laat alles even stoven tot de ui glazig is. Voeg dan een klein beetje water toe (net voldoende zodat niets de kans krijgt om aan te bakken) en zet een deksel op de pan zodat de groenten kunnen garen.
 7. Wanneer de groenten gaar zijn, mag de room erbij. Laat het geheel nog wat inkoken en roer er daarna de pickles doorheen. Klaar!

Lekker met...

rijst of bulgur

Misschien vind je dit ook leuk!

2 Comments

 • comment-avatar
  Annelies 8 april 2017 (1:32 pm)

  Jeej! Een nieuwe blogpost! Meer van dat!

 • comment-avatar
  Eef 20 april 2017 (2:04 pm)

  Ziet er lekker uit! En je bent heus niet alleen in het weinige bloggen *kuch, al meer dan een jaar niet meer, kuch*