The happy list {3}

Half mei begon voor mij een nieuw, blijer hoofdstuk. Sindsdien gaan mijn compactcamera en notitieboekje overal met me mee om kleine geluksmomentjes vast te leggen en op te schrijven. Ondertussen heb ik meer dan genoeg ‘materiaal’ voor een nieuwe Happy List. Geluk is overal, je moet er gewoon oog voor hebben!

1. Het gevoel na mijn laatste werkdag – Niet onze meest flatterende foto, en hij is ook wat wazig, maar op mijn gezicht zie je hoe blij ik ben dat mijn laatste werkdag er net op zat. Op naar een nieuw hoofdstuk!

2. Afspreken met een ex-collegaatje – Zij is in augustus vorig jaar weggegaan op het werk. Sindsdien was het er voor mij ook heel wat minder leuk. Ik kon bij haar immers voor alles terecht. Maar ik merkte dat zij veel gelukkiger is met wat ze nu doet, en ik weet wel zeker dat ik dat ook word.

3. aMuse-Merlot-wijn – Deze flessen kwamen we tegen bij De Bijenkorf in Eindhoven, zo leuk! Die hele dag geldt trouwens als een geluksmoment. Ik houd zo van de Nederlandse mentaliteit. Ik zou er perfect kunnen wonen!

4. Een voorsmaakje krijgen van de zomer – Voor de eerste keer dit jaar buiten kunnen eten, in de namiddag in de zon zitten met een boek… Het wordt niet gauw beter dan dat!

5. Voor de eerste keer alleen boodschappen gaan doen met de auto – Hoewel ik met mijn voorlopig rijbewijs eigenlijk al bijna een jaar alleen mag rijden, had ik dat nog nooit gedaan. Ik vond een extra paar ogen geruststellend. Maar aangezien ik dit jaar nog mijn rijexamen wil gaan doen, moest ik van mezelf dringend de stap zetten om helemaal alleen te rijden. Dat heb ik dus onlangs gedaan, en iedereen die ik ben tegengekomen, leeft nog om het te kunnen navertellen. Blij!

6. In een deuk liggen met Arnold Schwarzenegger – Tijdens het laatavondzappen kwamen we toevallig voorbij wat echt de meest hilarische Schwarzenegger-film moet zijn: Commando heet hij, en hij dateert uit 1985. Hoewel hij is bedoeld als een spannende actiefilm lagen wij er de hele tijd mee in een deuk omdat hij zó ontzettend over the top is.

 7. Mij inschrijven voor een lerarenopleiding – Ik werd zo enthousiast en bij van de infoavond dat ik mij meteen heb ingeschreven. Het is nu echt officieel. Vanaf woensdag 3 september zit ik voor een jaartje terug op de schoolbanken, spannend!

8. Mijn stad by night.

9. Tijdelijke jobjes – Ik had het niet durven hopen maar interimwerk kan reuze meevallen. Zo heb ik al enkele dagen bij H&M en Hema gewerkt. Hoewel ik vooral aan m’n voeten een enorm verschil merk met een bureaujob, is de sfeer in zo’n winkel wel heel goed. En het is ook leuk om de hele dag mensen te zien in plaats van alleen maar je computerscherm.

10. Het Boekenfestijn in Antwerpen – Een hele dag tussen (goedkope) boeken kunnen snuisteren… Veel blijer krijg je me niet!

11. Mijn vriendje die mij wakker maakt door een liedje te zingen met zijn teddybeer.

12. Een après-verkiezingsbarbecue – Normaal ga ik stemmen en hoor ik in de dagen daarna wel iets voorbijkomen over de verkiezingsuitslag. In principe boeit het mij allemaal niet zo. Misschien deels omdat de partij waarvoor ik stem het toch nooit heel goed doet. Deze keer had mijn schoonmoeder een après-verkiezingsbarbecue georganiseerd. We waren met z’n zeventienen en de hele dag door volgden we met z’n allen de uitslagen die stilaan binnensijpelden. Op die manier was het wel heel leuk. Bovendien heeft ‘mijn’ partij het dit jaar heel erg goed gedaan. Het is niet de grote maar toch de kleine overwinnaar van deze verkiezingen. (Wie het een beetje heeft gevolgd, weet nu op wie ik heb gestemd.)

13. Mezelf helemaal verliezen in een boek – Cynthia noemde De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker het beste boek dat ze in jaren had gelezen. Hoewel ik door de cover en de titel nooit zelf naar het boek zou grijpen, had zij mij toch nieuwsgierig gemaakt. Het is een klepper van meer dan 600 pagina’s, maar hij leest als een trein. Het is echt waar ook voor mij het beste boek dat ik in lange tijd (misschien ooit?) heb gelezen. Ontzettende aanrader!

14. Mogen passen op het meest schattige kindje ooit!

15. Deze quote van Dr. Seuss.

Fijne vrijdag iedereen! Wat maakte jou de afgelopen tijd blij?

Misschien vind je dit ook leuk

No Comments