• Teriyakikip

Teriyakikip met wortelpuree

De eerste keer dat ik dit maakte, was dit al een schot in de roos, maar het beste nieuws was dat ik enkele ideeën had om dit nóg beter te maken. De verhoudingen staan inmiddels op punt, tijd om het receptje te delen dus!

Dit moet wel één van de makkelijkste en lekkerste manieren zijn om kip klaar te maken. Je kan het alledaags maken, met een stoemp naar keuze, of wat meer fancy voor een feestje, met rijst of bulgur en gestoomde groentjes.

Teriyakikip met wortelpuree

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilets
  • 50 ml teriyakisaus
  • 250 ml kippenbouillon (Bijvoorbeeld 250 ml water met 1 kippenbouillonketeltje)
  • 1 el (bruine) suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • Optioneel: Maïzena Express
  • 400 g wortelen
  • 200 g patatjes
  • Scheutje melk of (light)room
  • Kurkuma
  • Peper & zout
  • Bakboter

Wat moet je doen?

  1. Snipper de teentjes knoflook heel fijn en snijd de kipfilets in blokjes. Doe alles in een potje, schep er een lepel bruine suiker bij en overgiet met de kippenbouillon en de teriyakisaus. Zet je vuur aan en laat het rustig doen. De kip moet zo’n 20 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.
  2. Ondertussen kan je de wortelpuree maken. Schraap de wortelen en schil de patatjes. Snijd beide in stukjes van ongeveer 3 cm dik en stoom (of kook) ze gaar. Om te weten of de groentjes gaar zijn, prik ik er altijd eens in met een vork.
  3. Plet de gare wortelen en patatjes tot een smeuïge stoemp, met wat boter, kurkuma, peper & zout en een heel klein scheutje melk.
  4. Wanneer de kip minstens 20 minuutjes heeft geprutteld, is ze klaar. Kijk of de saus dik genoeg is naar jouw smaak en voeg als dat niet zo is wat Maïzena Express toe.
  5. Schep alles op een bord en werk de kip af door er geroosterde sesamzaadjes over te strooien.

Lekker met: gestoomde broccoli. Variatie: vervang de wortelpuree door rijst of bulgur en gestoomde groentjes.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments