• Tagliatelle met zalmsaus

Tagliatelle met zalmsaus

Voor mij is dit de ultieme pasta met zalmsaus. Zoals je wellicht aan de ingrediënten kan zien, maak ik de saus op basis van een bechamel. Niet de meest lichte optie dus, maar wel een hele lekkere!

Ik vind het moeilijk om voor de boter en melk voor de saus hoeveelheden mee te geven. Dat doe ik echt op het zicht. Misschien kan dit je helpen om het in te schatten: het is zeker niet de
bedoeling dat de pasta zwemt in de saus, hij moet gewoon bedekt zijn met een laagje.

Wanneer je ’t nóg lekkerder en luxueuzer wil: werk de pasta helemaal op het einde dan eens af met wat gepelde grijze garnalen. Goddelijkheid.

Tagliatelle met zalmsaus

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g tagliatelle
  • 250 g zalmfilet
  • 1 kleine courgette
  • 250 g champignons
  • 1 kl tijm
  • Peper & zout
  • Bakboter
  • VOOR DE ROZE ZALMSAUS:
  • Bakboter
  • 1 el maïszetmeel (maïzena)
  • Melk
  • ½ el tomatenpuree
  • 100 g geraspte kaas, bv. Emmental
  • ½ citroen
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Snijd de gewassen courgette en de champignons in kleine blokjes. Bak beide aan in bakboter. Kruid de groenten met de tijm, peper en zout. Zet het vuur uit wanneer de groenten een kleurtje hebben.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar in ruim gezouten water.
  3. Maak de saus. Smelt wat boter in een pot en voeg de maïzena toe. Roer beide met een garde onder elkaar. Laat het mengsel een paar seconden ‘drogen’ tot een koekjesgeur vrijkomt. Voeg dan wat melk toe. Roer met de garde zodat er geen klonters ontstaan. Wanneer de saus voldoende is ingedikt, mag het vuur uit. Roer de tomatenpuree en kaas onder de saus, en breng ze op smaak met wat peper, zout en citroensap.
  4. Doe de pasta en groenten bij de saus. Snijd de zalmfilet in blokjes en voeg ook die toe. De zalm zal garen en nog verder uit elkaar vallen door de warmte van de saus.
  5. Dien op en geniet ervan!

Misschien vind je dit ook leuk

1 Comment

  • comment-avatar
    Kelly 4 augustus 2015 (10:21 am)

    Mmmmm… klinkt overheerlijk!