• Recept-Surf-n-Turf-quinoasalade-2

Surf ‘n’ Turf quinoasalade

Ik ben heel selectief wat betreft recepten die op m’n blog mogen. Ik post enkel de recepten die niet zomaar eens lekker waren voor één keer, maar die ik absoluut zeker nog eens wil maken. Dit is ondertussen het derde quinoareceptje dat een plaats op m’n blog verdient. En ik denk zelfs dat ik het van de drie het lekkerst vind.

Dit is, denk ik, een leuk recept om iemand helemaal over de streep te trekken naar ‘kamp quinoa’!

Het is een lauwwarme salade. De quinoa is op kamertemperatuur, de groentjes en de dressing zijn koud en de kip warm.

Surf 'n' Turf quinoasalade

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine rode ui
  • 2 tomaten
  • ¼ komkommer
  • Handvol groene boontjes
  • 2 eitjes
  • 1 kipfilet
  • Optioneel: bicarbonaat (Dit helpt de groene boontjes hun kleur te behouden.)
  • Optioneel: handvol pijnboompitten (Heb ik de eerste keer niet gedaan, maar ga ik de volgende keren wel doen.)
  • 125 g quinoa
  • VOOR DE DRESSING
  • ½ blikje tonijn
  • 125 ml zure room
  • Beetje citroensap
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Kook de quinoa in een dubbele hoeveelheid water. Voor 125 g quinoa wordt dat 3 dl water. Laat afkoelen.
  2. Kook de eitjes gedurende 8-10 minuten. Ik heb graag dat de dooier nog een klein beetje smeuïg is en reken dan ook altijd 8 minuutjes. Laat de eitjes daarna afkoelen in koud water zodat ze niet verder garen.
  3. Breek de uiteinden van de groene boontjes, was ze en kook ze beetgaar in gezouten water – waar je eventueel ook wat bicarbonaat aan toevoegt – gedurende 6-8 minuten. Proeven is de boodschap! Laat ze daarna meteen schrikken in koud water, zo blijven ze mooi groen.
  4. Ontvel de tomaten, was de komkommer en snijd beide groentjes in hapklare stukjes. Dat mogen blokjes, staafjes, halve cirkeltjes, eender wat zijn. Schil de rode ui, snijd hem in twee en daarna in flinterdunne sliertjes. Pel de afgekoelde eitjes en snijd ze in vier.
  5. Maak de tonijndressing door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
  6. Snijd de kipfilet in hapklare stukjes, kruid met peper en zout en grill de kippenstukjes in een hete grillpan zonder vetstof.
  7. Rooster eventueel ook de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.
  8. Meng de afgekoelde quinoa met de groene boontjes, tomaten, komkommer en rode ui, en schep de tonijndressing erdoor. Werk de quinoasalade af met de eitjes, stukjes kipfilet en eventueel de geroosterde pijnboompitten.

Variatie

Vervang de groene boontjes eens door groene asperges.

Misschien vind je dit ook leuk!

1 Comment

  • comment-avatar
    Anoniem 12 december 2013 (7:26 pm)

    Mmm, dit lijkt me lekker ! mag je gerust maken de 28ste (hihi)
    Maure