• Studie afslankingsconsulente

Een voormalig dikkerdje zet een volgend stapje

Lees maar verder, het wordt wel duidelijk.

In 2009 behaalde ik mijn Masterdiploma Vertaler Nederlands-Engels-Frans. Ik wilde heel graag nog iets gaan studeren, want ik was het studentenleven nog lang niet beu. Maar een Master na Master was geen optie omdat ik daarvoor geen studiebeurs kreeg. En een tweede Bachelor zou minstens nog drie jaar studeren betekenen. Dat was misschien toch een beetje van het goede te veel. Met tegenzin besloot ik dan maar te gaan werken.

Hoewel de vrije avonden en weekends, en vooral de centjes aan het eind van elke maand wel mooi meegenomen zijn, vond en vind ik werken lang niet zo leuk als studeren. Tijdens al die vrije avonden en weekends had ik een nieuwe bezigheid nodig nu ik niet meer moest kon studeren… Klinkt dat nu heel seutig? Goed, dan schept het wel een accuraat beeld.

Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in gezond eten en in koken. Mijn interesse groeide uit tot een passie. Mijn passie tot een blog.

Maar wat was de volgende stap voor dit voormalig dikkerdje dat leren mist en van gezonde voeding houdt?

Enkele weken geleden kwam het voor de hand liggende antwoord eindelijk in me op: een studie voedingsleer starten! Al googlend stuitte ik op de cursus Afslankingsconsulent van het Centrum voor Afstandsonderwijs. Ik schreef me meteen in, zocht alvast mijn pennenzak en wachtte vol ongeduld tot mijn cursus zou aankomen.

Hoewel ik veel liever een andere titel had zien staan op de kaft, lijkt de cursus inhoudelijk perfect voor mij. De inhoudstafel belooft maar in enkele van de vijftien hoofdstukken te focussen op diëten. En dat is maar goed ook, want ik geloof enkel in gezonde voeding. Wie wil nu tijdelijk diëten als je gewoon altijd lekker en gezond kan eten?

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments