• Spinaziequiche

Spinaziequiche

Ik dacht altijd dat spinazie de enige groente was die ik lekkerder vond uit de diepvries. Man, wat had ik het mis.

Wij aten er rodekool bij die ik had laten marineren in azijn en honing.

PS Ik <3 dat dit stukje de vorm heeft van een hartje!

Spinaziequiche

Wat heb je nodig?

  • 1 pak (230 g) kruimeldeeg
  • 200 g spinazie
  • 150 g champignons
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 potje (250 ml) ricotta
  • 4 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper & zout

Wat moet je doen?

  1. Bekleed een quichevorm met bakpapier en schik het kruimeldeeg erin. Leg daarop weer een vel bakpapier en vul de vorm met baklinzen of een ander ovenbestendig gewicht. Zet het deeg 20-25 minuten in de oven op 180°. Neem de vorm daarna uit de oven en haal het bakpapier met daarop de baklinzen eruit.
  2. Roer de ricotta los met de eitjes, pel en pers de teentjes knoflook erbij. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en doe ook die erbij. Kruid met peper en zout.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof en haal ze uit de pan wanneer ze bruin zijn, zodat ze niet kunnen verbranden. Maak de champignons schoon met wat keukenpapier en snijd de grotere exemplaren in twee. Laat de spinazie slinken in een antikleefpotje (dan heb je geen vetstof nodig).
  4. Vul het kruimeldeeg met de spinazie (laat het eventuele vocht dat uit de spinazie is gekomen tijdens het achterwege), schik daarop de rauwe champignons en de geroosterde pijnboompitten en vul de vorm met het ricottamengsel.
  5. Bak de quiche 25 minuten op 180° en zet daarna nog 5 minuutjes de grillstand op.

Misschien vind je dit ook leuk!

4 Comments

  • comment-avatar
    Jennn 9 april 2014 (1:45 pm)

    Dat ziet er heerlijk uit!

  • comment-avatar
    aMuse Rouge 11 april 2014 (2:39 pm)

    Dankjewel, dat was het zeker! 🙂

  • comment-avatar
    Lien 17 april 2014 (10:41 am)

    Gisteren gemaakt, vandaag ook een stukje aan de mama gegeven. We zijn allebei fan! Bedankt voor het recept.

    • comment-avatar
      aMuse Rouge 18 april 2014 (8:43 am)

      Joepie! Bedankt om me dit te laten weten, maakt me altijd heel erg blij. 🙂