• Spaghetti all'Amatriciana

Spaghetti all’Amatriciana

Iedereen moet een eigen versie hebben van een klassieker, vind ik. Dit is de mijne van spaghetti all’Amatriciana, oftewel spaghetti met spek in een pittige tomatensaus. Zo lekker in zijn eenvoud!

Spaghetti all'Amatriciana

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • 160-180 g spaghetti
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 200 ml tomatenpassata, vb. Tomato Frito
  • 1 kl harissa
  • 2 el (verse) peterselie
  • Afwerking: verse Grana Padano of Parmezaan

Wat moet je doen?

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
  2. Bak de spekjes krokant. Pel en snipper ondertussen de ui. Wanneer de spekjes krokant zijn, mag de ui erbij. Normaal heb je geen extra olie nodig omdat spek voldoende vet afgeeft. Pel ook het teentje knoflook en snijd het heel fijn of plet het. Doe het bij de spekjes en de uien.
  3. Roer wanneer de uien glazig zijn, de harissa eronder en laat die zo’n 2 minuutjes mee stoven. Blus daarna af met de tomatenpassata en laat de saus nog 5 minuten pruttelen, terwijl je de tomaat pelt en in blokjes snijdt en de peterselie fijn snippert (wanneer je verse gebruikt).
  4. Werk de saus af met de tomatenblokjes en de peterselie. Meng met de pasta en dien op met wat vers geraspte Grana Padano.

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments