• Slim-Concept-lasagne

Slim Concept-recept: lasagne

Gisteren vertelde ik je al over PowerSlim, het nieuwe dieet dat je kan volgen bij Slim Concept, het afslankingscenter van mijn schoonmoeder. Om verwarring te vermijden, zet ik nog eventjes op een rij waarvoor je bij Slim Concept terecht kan:

  • iLipo: een laser die je vetcellen leegmaakt
  • LipoFREEZE: een toestel dat vetcellen verwijdert door ze te bevriezen
  • Slim Concept-dieet
  • PowerSlim-dieet

Om het terug een beetje ingewikkelder te maken: de PowerSlim-producten passen ook perfect binnen het Slim Concept-dieet. En vandaag krijg je van mij een recept om dat te illustreren.

In deze lasagne maakte ik gebruik van PowerSlim-lasagnebladen. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze lasagnebladen en gewone lasagnebladen? In de PowerSlim-versie zitten 47% meer eiwitten, 59% minder koolhydraten (!) en 0,3% minder vet.

En hoe is de smaak? Eerlijk, wanneer je de bladen zonder saus proeft, merk je aan de smaak en de textuur dat het geen gewone pasta is. Niet dat deze pasta vies smaakt, zeker niet, maar hij is wel ànders. Wanneer je de lasagnebladen echter in combinatie met de saus proeft, merk je geen verschil. Als dit dieetkost is, doe mij dan ook maar zo’n dieet.

Slim Concept-lasagne

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • 1 pak PowerSlim-lasagnebladen (te verkrijgen bij Slim Concept)
  • 400 g rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6-8 tomaten, afhankelijk van de grootte
  • 1 potje tomatenpuree
  • 3 dl vetarme bouillon, gemaakt van 1 vetarm bouillonblokje en 3 dl water
  • 4 el light kruidenkaas, type Boursin of Philadelphia
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 el Provençaalse kruiden

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 220°.
  2. Kook de PowerSlim-lasagnebladen gedurende 15 minuten in een ruime hoeveelheid water. Laat ze daarna uitlekken op een propere keukenhanddoek.
  3. Bak het rundergehakt aan in een antikleefpan. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Doe ze bij het gehakt.
  4. Pel de tomaten, snijd ze in stukken en doe ze in een kom. Voeg de tomatenpuree, Provençaalse kruiden, verse basilicum en bouillon toe. Mix het geheel tot een tomatensaus. Doe die bij het gehakt. Laat de saus nog zo’n 5 minuten pruttelen.
  5. Bouw de lasagne op. Begin met een dun laagje saus. Leg daarop een laag lasagnebladen en weer wat saus. Ga zo door tot alles is opgebruikt. Eindig met een laag saus. Verdeel daarover de light kruidenkaas. Zet de lasagne gedurende 20 minuten in de oven.
Dit recept is geschikt tijdens fase 1 van het Slim Concept-dieet.

No Comments