Sinless list

Enkel zondigen wanneer de zonde het 100% waard is. Het is één van m’n streefdoelen. Maar wat is de zonde écht waard? Een beetje naar het idee van een freebie list – een lijst van vijf bekende mensen waarmee je met toestemming van je partner mag slapen als de gelegenheid zich voordoet – heb ik voor mezelf een lijstje opgesteld van vijf dingen waarvan ik zonder schuldgevoel mag genieten als ik daar zin in heb.

In plaats van te denken aan wat ik allemaal niet mag van mezelf, helpt het om te denken aan wat ik allemaal wél mag, af en toe. Ik ben er ook van overtuigd dat je minstens dubbel zo hard kan genieten van iets dat op je lijstje staat (en dus écht één van je favorieten is) zonder de schuldgevoelens van al die dingen die je beter niet had gegeten, gewoon omdat ze er waren of wat dan ook.

1. Pure chocola!

Hoe donkerder, hoe beter. Niet zolang geleden lustte ik dit niet eens, nu is het mijn absolute nummer 1. Misschien is het een beetje valsspelen, maar ik vind dat ik hier ook enkele dingen mag bijtellen die helemaal smaken naar zwarte chocola: chocomousse, chocolademoelleux en tartufo. Mijn top 3 van lievelingsdesserten op restaurant. Eigenlijk kan je mijn eerste puntje dus samenvatten als GIMME CHOCOLATE!

2. Warme kaastaart

Een beetje ironisch aangezien kaas het enige is dat ik niet lust. Maar gebakken kaastaart… Oh my!

3. Zachte speculaas

Diegene die je enkel met Sinterklaas bij de bakkers kan krijgen (en gelukkig maar!).

4. Appelcrumble

Eigenlijk ben ik over het algemeen fan van desserts met appel: appelstrudel, appelcake, tarte tatin… Maar als ik één favoriet met appel moet noemen, is het de appelcrumble. Misschien omdat die van alle appeldesserts volgens mij toch het minst slecht is voor je lijn. En dan mag ik er van mezelf weer een bolletje ijs bij. Mmm!

5. Oreokoekjes

Oh, the pretties!

Nu, het lukt natuurlijk niet altijd om enkel met deze dingen te ‘zondigen’. Wanneer ik uitgenodigd ben om bij iemand thuis te gaan eten, sla ik geen dessert af wanneer dat niet op mijn zondeloze lijst staat. Of wanneer in de zomer de ijskar langskomt, weersta ik ook niet altijd aan twee bolletjes, terwijl dat eigenlijk niet in mijn top 5 staat.

Maar ik weersta doorgaans wel aan dingen die op tafel staan bij een feestje. Dan zijn er meestal toch genoeg andere mensen die daar wel van snoepen, zo valt het niet op dat ik niets neem. Ik blijf ook met gemak van de nootjes die erbij horen wanneer je iets gaat drinken. Daarnaast haal ik nooit zomaar koeken, chips of andere ‘slechte’ dingen in huis. En ik denk altijd minstens twee keer na voor ik iets in m’n mond stop. Dat is volgens mij het belangrijkste. Als je iets eet, zorg er dan voor dat je er bewust voor hebt gekozen én dat je er ten volle van geniet! Zo spaar je al heel wat nodeloze calorieën uit die later dan naar één van de dingen uit je zondeloze lijst kunnen gaan.

En jij, waarvoor spaar jij je calorieën?

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments