• Scampicurry

Scampicurry

Zoals zo vaak gebeurt bij mij, was het uitgangspunt van dit gerecht een bepaalde groente. Witloof in dit geval. Ik wilde onze typisch Belgische pijltjes eens op een hele atypische manier combineren. En o, wat draaide dat lekker uit!

O ja, dit is trouwens ook weer zo’n gerecht dat in nog geen 10 minuten op tafel staat.

Scampicurry

Aantal personen: 2

Wat heb je nodig?

  • Scampi voor 2 personen
  • 2 stronkjes witloof
  • 200 g sojascheuten
  • ½ mango
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ citroen
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl pili-pili
  • Zout
  • Neutrale olie, bv. arachideolie
  • Voor erbij: woknoedels of rijst

Wat moet je doen?

  1. Wanneer je rijst gebruikt, bereid die dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bak de scampi’s aan in een hete wok in wat olie. Haal ze uit de wok wanneer ze een korstje hebben.
  3. Snipper het witloof grof en bak het aan in dezelfde wok. Schil de halve mango en snijd hem in fijne blokjes. Voeg die toe aan het witloof. Kruid het geheel met het currypoeder, wat pili-pili (of chili) en zout. Besprenkel met het sap van een halve citroen.
  4. Wanneer de witloofsnipper gaar zijn, mogen de sojascheuten erbij. Doe ook de scampi’s opnieuw in de wok en overgiet het geheel met het halve blik kokosmelk toe. In plaats van rijst, gebruikte ik speciale woknoedels die maar 1 minuut moeten koken. Die voegde ik op dit moment dus ook toe.
  5. Wanneer de witloofsnipper gaar zijn, mogen de sojascheuten erbij. Doe ook de scampi’s opnieuw in de wok en overgiet het geheel met het halve blik kokosmelk toe. In plaats van rijst, gebruikte ik speciale woknoedels die maar 1 minuut moeten koken. Die voegde ik op dit moment dus ook toe.
  6. Nog 1 minuutje wachten ennn klaar!

Misschien vind je dit ook leuk!

No Comments